1367 MI

Huszonharmadik alkalommal rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást

Január 12–14-én rendezik meg huszonharmadik alkalommal az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely elsősorban a hazai és külföldi egyetemek nagyszabású toborzó eseményeként ismert.

Az expo azonban nemcsak a leendő egyetemistákat célozza meg, hanem az olyan jelenlegi hallgatókat is, akik munkát vagy szakmai gyakorlati helyet keresnek. Emiatt számos diákmunka-szövetkezet mellett olyan hazai cégek is képviseltetik magukat, mint az E.ON Hungária, a MÁV-Volán csoport, a CIB Bank, és még sorolhatnánk. Nem utolsósorban pedig 16 nyelvoktatási intézmény, iskola is igyekszik felhívni magára a figyelmet a rendezvényen.

Az évek során egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a rendezvény iránt. A koronavírus okozta pandémiás helyzet előtt 2020-ban rekordszámú, 54 ezer látogatót vonzott, majd 2022-ben, miután ismét személyes jelenléttel zajlott, 44 ezren jöttek el a kiállításra, amely azért is szép eredmény, mert csak oltási igazolvánnyal lehetett látogatni. Mivel idénre ezt teljesen eltörölték, könnyen lehet, hogy a látogatók száma meghaladja majd a három évvel ezelőttit.

A hazai egyetemek közül 40 képviselteti magát, ezenkívül számos külföldi oktatási intézmény is részt vesz az eseményen, mint például az olasz Bocconi Egyetem, de még a New York Egyetem Abu Dhabiban felállított campusa is megtalálható a kiállítók között.

A Pécsi Tudományegyetem standjánál mind a tíz kar képviselteti magát.

A karok között szinte az összes tudományterület megtalálható a jelenleg népszerű képzésekkel, legyen szó általános orvostudományról, mérnök- vagy jogászképzésről. Intézményünk különlegessége, hogy minden kar rendelkezik nemzetközi kapcsolatokkal, így van lehetőség az adott képzésben külföldön is tanulni úgy, hogy a kint töltött félévet vagy féléveket beleszámítják a képzés időtartamába. Emellett számos kulturális, szórakozási és sportolási lehetőség is megtalálható a PTE-n.

Magát a rendezvényt leginkább egy fesztiválhoz tudnám hasonlítani, ugyanis az ilyenfajta exposzerű kitelepülések egyre népszerűbbek a hazai fesztiválokon is, másrészt számos kísérőprogram is megtalálható a rendezvényen.

A kiállítás mindennap 10-től 17 óráig látogatható. Hogy miért ajánlom a rendezvényt? Mert sokkal átfogóbb képet lehet kapni a hazai egyetemekről, emellett számos olyan intézménnyel, céggel kerülhetünk kapcsolatba, amelyek hosszabb távon akár tanulmányi és munkalehetőséget is biztosíthatnak.

Mi is ott leszünk a rendezvényen, keresd te is a PTE EHÖK és a PTE összes karának standját! Várunk szeretettel!

Fotó: Kovács Dalma Fruzsina (Educatio, 2019)