1367 ITTHON Rendezvények

Szenes, TTKedd, közgázszerda, MK-csütörtök, medikus csütörtök – Újraindul az egyetemi partyélet Pécsett

A vizsgaidőszak elteltével ismét beindul az egyetemi élet Pécsett. Újra megtelnek a kávézók, kocsmák és vendéglátóhelyek, valamint nem utolsósorban a szórakozóhelyek, ahol a legtöbb egyetemi kar megrendezi a saját buliját, amiken tapasztalataim alapján szívesen látják a más karokról érkezőket is. Szerencsére minden napra jut legalább egy bulizási lehetőség, nézzük is időrendi sorrendben, melyek ezek.

Szenes nyitó (február 6.)

Fellépők: U16, egy5egy, Pudar

December után ismét visszatér az élet a Szenes Klubba. A szemeszternyitó rendezvényen két élőzenekar is fellép. Az U16 egy nemrég alakult, fiatalokból álló alterrock-formáció, amely 2022 óta színesíti Pécs zenei életét. Az egy5egy zenekar egy budapesti, szintén alter rock műfajban utazó banda, ám inkább a melankolikusabb számok jellemzik őket. Sokaknak ismerős lehet a nevük, mert több neves hazai alternatív zenei fesztiválon is felléptek, mint például az Ördögkatlan Fesztivál vagy a Művészetek Völgye. Az estét végül a jól ismert pécsi lemezlovas, Pudar zárja.

TTKedd (február 7.)

Fellépők: DJ Kau, Regán Lili

Keddenként a TTK hallgatói veszik át az irányítást Pécs éjszakai élete felett. A szemeszter első bulijára nem kisebb nevet hívtak meg, mint a pécsi kötődésű Regán Lilit, aki tavaly a Rádió 1 World Is Mine Radio Show közönségszavazásán elnyerte az év DJ-je díjat. Az este rezidens lemezlovasa pedig a TTKeddek szokásos hangulatfelelőse, DJ Kau lesz.

Közgázszerda (február 8.)

Fellépő: Edo Denova

„Ahány szerda, annyi történet” – hirdeti a közgázszerda szerevezőcsapata a Facebook-oldalán. A nagy népszerűségnek örvendő partysorozatnak a házigazdája Edo Denova lesz, aki már számos KTK-s rendezvény rezidens lemezlovasaként tett szolgálatot. 

MK-csütörtök: hódítás éjszakája (február 9.)

A Művészeti Karra mindig is jellemző volt a családias légkör, amely áthatja a kar életét és a hozzájuk köthető bulikat is. A Jobb Mint Otthonban tartott esemény a hódítás éjszakája nevet viseli, amelyet tekinthetünk „beöltözős” bulinak is, hiszen a ruhánk színe alapján lehet beazonosítani, hogy foglaltak vagyunk, kalandra vágyunk, vagy ismerkednénk. 

Medikus csütörtök (február 8.)

Fellépő: Brook

A hét zárásaként a medikus csütörtök is megnyitja a kapukat az orvosok és a gyógyszerészek előtt. Az este során Brook R’n’B- és hiphopdalaira bulizhatnak a medikushallgatók.

Grafika: Kiss Henrietta