1367 MI Rendezvények

Szerelem, forralt bor, jó hangulat – Így telt a Valentin-napi PTE Jegesest

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre került a PTE Jeges est. Az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő eseményre számos hallgató, valamint jó néhány oktató is kilátogatott Az idei évben a dátumból adódóan a Valentin-nap volt a középpontban. A beszámoló a személyes szemszögemből ad rálátást az eseményre.

A rendezvény számomra ismét megerősített olyan pozitív dolgokat, amelyek igazolják a népszerű „PTE Család” szlogent. Példaként tudnám erre hozni, hogy amint beléptem a regisztrációs kapunál a pályához, rögtön összefutottam olyan rég nem látott ismerősökkel különböző karokról, akikkel csak érintőlegesen találkozunk különböző okok miatt. Az ilyen karok közti eseményeknek talán ez a legfőbb vonzereje, hogy más karokra, más szakokra járó emberekkel lehet ismerkedni teljesen felszabadult körülmények között.

Magát az eseményt leginkább egy bulihoz tudnám hasonlítani, csak éppen a „tánctér” maga a jégpálya. A zene, a fénytechnika, valamint a büfé is ezt a hangulatot erősítette. A zenét nem kisebb személy szolgáltatta, mint Leczkési Lénárd, azaz DJ Lennard, aki igen komoly névnek számít a hazai lemezlovasszakmában, valamint rendszeres szereplője a „Csávók” elnevezésű, népszerű Youtube-sorozatnak.

Az este egyik fő száma az ügyességi vetélkedő volt, amely során a Valentin-napra tekintettel párok küzdöttek meg az akadálypályán a helyezésekért. A versenyt az esemény szpíkerei, Hosszú Norbert és Hir Bálint kommentálták.

Eközben a pályán persze tovább zajlottak az események. Az emberek egyik fele kedélyes hangulatban csúszkált a jégen, a másik fele a büfénél, valamint a mellette kihelyezett padokon pihent. Mivel én nem tudok korcsolyázni, leginkább az ismerőseim társaságát igyekeztem keresni, valamint megismerkedtem általuk néhány új emberrel is. Ahogy kérdezgettem őket az eseményről, egybehangzóan pozitívan nyilatkoztak, kiemelve, hogy milyen jó bulihangulat uralkodik a térben. Akik esetleg azért nem látogattak ki, mert hasonló problémával küzdenek, mint én – a korcsolyázni tudás hiánya –, azért is tudnám ajánlani, hogy kilátogassanak a következő Jeges estre, mert bátran oda lehet menni akár teljesen ismeretlen emberekhez. Hiszen az egyetem többek közt erről szól, hogy új embereket ismerjünk meg, szélesítsük a kapcsolati hálónkat, amire az ehhez hasonló rendezvények kiváló lehetőséget kínálnak.

Az esemény abszolút méltó volt a korábbi Jegesestek színvonalához, és remélhetőleg a következő évben is megtapasztalhatjuk ezt a remek hangulatú, jeges bulizást! 

Fotók: Szép Gergely