ITTHON KIKAPCS

Magabiztos helytállás pontatlanságokkal – A magyar válogatott 1–0-ra győzött az Észtország elleni felkészülési mérkőzésen

A magyar csapat az Észtország elleni felkészülési mérkőzéssel kezdte meg felkészülését a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnoki selejtezőkre. A találkozó esélyese a magyar válogatott volt, amellyel szemben egyértelműen a győzelem volt az elvárás.

Az első félidőben szinte végig domináltunk. Ám a 15. percben egy védelmi hibát követően az észt Robert Shein kiugratta Rauno Sappinent, de végül Dibusz Dénes hatalmasat védve hárította a kísérletet. Ezután óriási nyomást helyeztünk az észtekre, aminek eredményeképp egy kavarodást követően a 28. percben Baranov majdnem öngólt lőtt az észt kapuba, de a kapus, Hein hárította a kisérletet. 

Ezt követően a válogatott fokozatosan egyre közelebb került a gólhoz. Sallai Roland a 33. percben jócskán elhibázott egy gólhelyzetet, majd a 37. minutumban egy kiugratás után Bolla Bendegúz talált a jobb felső sarokba, ám ezt a gólt végül les miatt a videobíró érvénytelenítette. Viszont nem sokkal később, a 40. percben Szoboszlai Dominik szöglete után Kalmár Zsolt 16-oson kívüli lövésébe Ádám Martin ért bele, amit nem tudott hárítani az észt hálóőr, így megszerezte a vezetést a magyar csapat.

A második félidő elején leginkább a labdatartás jellemezte a mieinket, valamint a játék lassítása. Az észtek hibára várva védekeztek, de így sem tudtak sokszor labdát szerezni. A 60. percben Marco Rossi lehozta a pályáról a gólunk főszereplőit, Ádámot és Kalmárt, a helyükre Gazdag Dániel és Kleinheisler László állt be. A 63. percben az észtek veszélyeztettek Zenjov révén, de Dibusz védeni tudott.

A 69. percben Kerkez Milos használta ki Baranov hibáját, és megindult a kapu felé, az észt védő szabálytalanul állította meg, és a VAR büntetőt ítélt, amit azonban Sallai kihagyott, így maradt az 1–0. A 77. percben az első válogatott mérkőzésén szereplő Csoboth Kevin lövését kellett bravúrral hárítania Heinnek.

A mérkőzés utolsó 10 percében a magyar csapat tartalékos, de pontos játékot mutatott, és végül 1–0 arányban győzedelmeskedett Észtország válogatottja felett. Hétfőn a jóval erősebb Bulgária ellen már tétmérkőzésen bizonyíthat Marco Rossi legénysége. A találkozó 20:45-kor kezdődik a Puskás Arénában. Reméljük, hogy egy hasonlóan magabiztos csapatot láthatunk a pályán, és győzelemmel mutatkozunk be a selejtezősorozatban.

Hajrá, magyarok!

Grafika: Buda Klaudia