1367 KIKAPCS Rendezvények

Alter, buli, stand-up comedy – Idén ünnepli 50. születésnapját a Szenes Klub

Ötven évvel ezelőtt, a 1972-73-as tanévben nyitotta meg kapuit a Szenes Klub. Nevét onnan kapta, hogy korábban a helyiség szenespinceként funkcionált. Kezdetben többször be kellett zárni felújítások és különböző szervezeti problémák miatt, de 1982 óta stabilan működik és olyan nagynevű zenekarok léptek fel itt pályájuk elején, mint a Kispál és a Borz, a 30Y, a Halott Pénz, valamint a Punnany Massif. A Szenes az ország egyetlen hallgatói önkormányzat által fenntartott szórakozóhelye, amely az alternatív zenei műfajok mellett igyekszik a mainstream buliigényeknek is megfelelni.

Az ötvenéves jubileum alkalmából a Szenes csapata egy nagyszabású rendezvénysorozatot szervez, ahol a hagyományokhoz illően teret adnak az alternatív zenei műfajok és az elektronikus zene kedvelőinek is. A programpalettát ezúttal stand-up comedy is színesíti.

Április 3. Hétfő 20:30

After: 00:00

denevér

A denevér párosa „nemzetközi” formáció, hiszen a duett tagjai közül az egyik csepeli, a másik pedig chili származású. Zenéjüket leginkább a basszusvezérelt alap és a post-punk stílus jellemzi. Az együttes a 2021-es Kikeltetőn tűnt fel, ahol számos díj mellett egy szeneses fellépési lehetőséget is nyertek, amelyre most fog sor kerülni.

Galaxisok

Egy hosszabb téli szünet után a zenekar idén először a Szenes Klubban fog fellépni. A koncerten a korábbi nagy slágerek mellett, mint a A teljesség felé vagy a Boldoggá akarlak tenni, de nem tudom, hogy kell, biztosan felcsendül néhány szerzemény az új albumukról is, amely idén februárban jelent meg Minket ne szeress címmel.

CIGGI

A koncertek utáni afterbulin Szabó Donát Erik, művésznevén CIGGI fogja szolgáltatni a jó hangulathoz szükséges zenét. A 2017-ben induló trash-DJ-hullámmal megjelent CIGGI bejárta az ország szórakozóhelyeit és fesztiváljait, valamint különleges szerepe van a PTE BTK és a Szenes Klub életében is, hiszen már számos gólyatáborban és a hagyományosnak számító Slav partyn is tiszteletét tette.

Április 5. Szerda 17:30

Dumaszínház – Elek Péter, Benk Dénes

Szerdán a nevetésé a főszerep. A Vargha Damján Konferenciateremben a Dumaszínház és a Showder Klub két neves művésze, Benk Dénes és Elek Péter szórakoztatja a közönséget. Benk Dénes 2008 óta fellépő a Showder Klub-ban. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy gépészmérnökből vált humoristává. Elek Péter a Comedy Central Magyarország, szereplek! című humorista-tehetségkutatóján vált ismertté. Ezt követően csatlakozott a Dumaszínház, majd a Showder Klub társulatához.

Április 19. Szerda 18:00

Szendrői Csaba: a FÉYN kötetbemutató

Az Elefánt zenekar frontembere és dalszövegírója, Szendrői Csaba legújabb verseskötetét az 50. jubileumi évfordulóra való tekintettel a Szenes Klubban mutatja be, melynek címe FÉYN. A versek témájának tekintetében igén széles skálán mozog a költő; megjelenik bennük az élet abszurditása, Isten és ember kapcsolata, valamint a halál is. Érdekességként megemlíthető, hogy a könyv előszavát Scwarcz Ádám, művésznevén Beton.Hofi írta. A beszélgetés moderátora Milbacher Róbert lesz.