1367 Rendezvények

PEN Diákrektor-választás – Bemutatkoznak az idei csapatok!

Három év után idén végre újra megrendezésre kerül április 28–30. között a Pécsi Egyetemi Napok, vagy ismertebb nevén a PEN fesztivál. A várva várt hétvége közeledtével a PTE hét karának csapatai is mozgolódni kezdtek, hogy részt vehessenek a fesztivált megelőző, nagy hagyománynak örvendő diákrektor-választáson. A versenysorozat legelső megmérettetése a karok bemutatkozóestje volt. Április 4-én este a PTE Szalay László Kollégium oldalán található szórakozóhelyén gyűltek össze a kiválasztott csapatok, hogy karukat képviselve megkezdjék küzdelmüket a diákrektori címért, mellyel a rengeteg élmény és az örök dicsőség mellett a PEN megnyitásának jogát is elnyerik. 

A PTE Szalay László Kollégium oldalában található szórakozóhely majdhogynem kicsinek bizonyult a bemutatkozóest programjához. A csapatokon és az őket értékelő zsűrin kívül ugyanis rengetegen eljöttek, hogy szurkoljanak saját versenyzőiknek, vagy csak ismerkedjenek és bulizzanak egyet a PEN megalapozásaként. A zsűritagok bemutatása után a színpad előtti teret hamarosan megtöltötték a legkülönfélébb jelmezbe öltözött csapatok, hiszen a versenyben részt vevők első feladata a névválasztáson kívül a saját arculat megtervezése volt. Az Állam- és Jogtudományi Kar csapata a Madagaszkár pingvinjeinek szeretett figuráit keltette életre, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar képviselői egy újraértelmezett Hófehérke jelmezeit öltötték magukra, az Egészségtudományi Kar kiválasztottjai mezítlábas, borzos ősemberként parádéztak körbe, a Természettudományi Kar versenyzői pedig egy baljóslatú, rémes családot alakítottak. A Műszaki és Informatikai Kar tagjai öltönyös Man in Black-zsarukként vonultak be fegyelmezetten, míg a Közgazdaságtudományi Kar egy balkán szerelmi história szereplőit személyesítették meg, a boszorkánysüveges Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar csapata pedig sejtelmes köpenysuhogással foglalt helyet. 

@pteehok Az este sztárjai… 👀🤯 #pecs #pte #egyetem #university #pen #drv #diakrektorvalasztas #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #trending #bemutatkozoest #csapatok ♬ original sound – 1367 Magazin

Bár a karok képviselői a jelmezek terén is kitettek magukért, a valódi bemutatkozóprogram csak ezután kezdődött. Nulladik feladatként a csapatoknak két üveg „gumibogyószörpöt” kellett elfogyasztania, hiszen a szervezők nem engedhették őket szomjasan a színpadra.  Ezután a csapatok néhány percre sorban birtokba vehették a színpadot, ahol megcsillogtatták kreativitásukat, tánctudásukat, és egymást túllicitálva mutatták meg belevalóságukat és bevállalósságukat. A műsorok néhány esetben igencsak váratlan fordulatokat vettek, láthattunk például ott helyben kopaszra nyírt fejet, a közönség közé dobált varázsitalt tartalmazó üvegcséket, igazi törzsi táncot, akrobatikus pingvinmozdulatokat, és egyre csak fogyatkozó ruhadarabokat is. De végső soron mindegy is volt, hogy melyik csapat mivel lepte meg a zsűrit és kíváncsi szurkolóit. A jó hangulat minden előadással egyre fokozódott, és a tapsvihar nem maradt el egyetlen alkalommal sem. A közös szurkolással, az energiatapssal és az önfeledt kántálásokkal a szervezők igazi gólyatábori légkört teremtettek, aminek felejthetetlen hangulatába így azok is belekóstolhattak, akik nem tudtak részt venni az elsősök nyári bulijában.  

Az este a bemutatkozó előadások után sem ért véget. A DJ-pult egy percig sem állt üresen, így a bulizni vágyóknak semmi sem szeghette kedvét abban, hogy egy kicsit kitombolják magukat, és már most elkezdjenek hangolódni a PEN-re, ahol az egyetem végre megmutatja, hogy milyen is pécsi egyetemistának lenni! 

A következő hetekben a csapatok tovább menetelnek majd a győzelem felé, miközben olyan kemény megpróbáltatásokon kell majd helytállniuk, mint a 12 órás csapatvetélkedő vagy a főzőverseny. A véres küzdelem ellenére a verseny lényege az, hogy a közös szurkolás és bulizás összehozza a karokat, és egyben egy kicsit megerősítse a közösséghez tartozás érzését is. Így hogy ki nyeri majd el a legvégén a 2023-as PEN diákrektori címét? Nos, az igazából TÖK-MIN-DEGY!  

Fotó: Guzsvány Réka