1367 Rendezvények

Ilyen volt a 2023-as PEN Fesztivál

Idén április 28-30-ig, három év kihagyás után ismét elstartolt a PEN, avagy a Pécsi Egyetemi Napok, aminek az Expo Center nyújtott otthont ebben a pár napban. Mindenki ízlését igyekezték figyelembe venni a szervezők, így mindegyik nap más és más arcok, zenei stílusok keveredtek egymással. Hiba lett volna kihagyni mindezt, hiszen a hangulat fergeteges volt!

Ahogy a nagyobb rendezvényeknél már megszokhattuk, a PEN-nél is szerveztek buszos közlekedést a helyszínre való oda- és visszaérkezéshez. A PEN DRIVE járatot megadott megállóin bárki menetjeggyel vagy bérlettel, visszafele pedig a karszalagja felmutatásával használhatta.

Az időjárás is kedvező volt, ha nem is a legnagyobb meleg kedveskedett a rendezvénynek, de legalább elég volt egy kiskabátot elraknia mindenkinek, hogy ne fázzon a hajnali órákban. A tavasziasabb időnek köszönhetően a nagyszínpad természetesen kint került felállításra, hogy a legnagyobb nevek ott léphessenek fel, a többi koncertet pedig bent az épületben volt lehetőség végigbulizni, ami ugyanúgy zsúfolásig megtelt emberekkel. Több ital- és ételpult is megtalálható volt, így a különböző italokon át arról is dönthettek a fesztiválozók, hogy lángost, gyrost vagy egy churrost ennének szívesebben kedvenc előadójuk fellépése előtt. A rendezvényszervezők mindenre gondoltak, kint is több padot elhelyeztek, de bent a Pálmahouse-ban is lehetett picit pihenni, koktélozni és élvezni a zene dübörgését.

A koncertek pedig?

Első nap ByeAlex, Halott Pénz és Dzsúdló hármasának volt a legnagyobb sikere, de a többiekre is hatalmasat bulizott a közönség. Egy erős fesztiválindítás volt, ami megalapozta a többi nap hangulatát is. 

Második nap a magyar beat-rock/pop-soul, a Blahalouisiana, a 30y és Majka vitte a műsort, amikre szintén rengeteg ember ellátogatott, de később sem volt okunk unatkozni.

Harmadik nap Krúbi már-már megszokott egyedi műsorával, talpig magyar huszáröltözetben lepte meg a közönséget, de a Carson Coma és a Follow the Flow is sokakat vonzott a terméhez, a Valmar-ról nem is beszélve! Sokszor a folyosóról kellett hallgatni a zenét, hiszen annyira megteltek ezek a helyszínek, hogy kettőt nem lehetett lépni az emberek között, de nem csak ezen a napon volt így, hanem szinte mindegyiken.

Méltó újrakezdése volt ez a Pécsi Egyetemi Napoknak. Már most kíváncsi vagyok a következő évi műsorlistára, hiszen az idei nagyon erősre sikerült, de biztos vagyok benne, hogy képesek lesznek hozni, ha nem megugrani ezt a szintet a következő évben is!

Képek forrása: PEN Fesztivál