ITTHON KIKAPCS

Színház Pécs szívében – A Pécsi Nyári Színház idei évada

A Pécsi Nyári Színház 1978-as alapítása óta kínál színvonalas szórakozási lehetőséget a nyári estékre. Idén hat meghívott társulat várja könnyed produkcióival a nevetni vágyókat. Lássuk, mit érdemes tudni az előadásokról!

Minden este a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadon várják a nézőket (Káptalan Kert, Káptalan utca 4.), 21 órási műsorkezdéssel, egységes 5900 forintos belépő megváltása ellenében. Minden előadást egyetlen este tekinthet meg a közönség, rossz idő esetére azonban esőnapok állnak rendelkezésre az esetlegesen elmaradó előadások pótlására. Minden további információról, műsorváltozásról további tájékoztatást kaphatunk a színház honlapján, illetve a Pécsi Nyári Színház Facebook-oldalán.

Hat produkció, hat remek este

Július 1-én egy igazi klasszikussal nyitotta meg kapuit a színház, a komédia nagyágyúja, Neil Simon Mezítláb a parkban című darabja került színpadra az Orlai Produkció jóvoltából. Orlai Tibor társulatát Kocsis Gergely rendezi, a főszerepeket László Lili és Rohonyi Barnabás játszották.

A következő előadásra július 11-én kerül sor, amikor a kaposvári Csiky Gergely Színház hoz el a pécsi közönségnek egy újabb vígjátékot, az Oscart. Fándly Csaba rendezésében egy fordulatos, izgalmas, kiszámíthatatlan komédiát láthat a közönség.

Három nappal később, július 14-én egy igazi magyar zenés darab kerül bemutatásra Koltai Róbert rendezésében. A Maga lesz a férjem a Pesti Művész Színház társulatának tolmácsolásában érkezik Pécsre, egy klasszikus szerelmi történetet hozva el a nézőknek.

A negyedik előadásra másnap, július 15-én kerül sor, amikor a nagy nevettetők, a L’art pour l’art Társulat tagjai, Dolák-Saly Róbert, Pethő Zsolt, Szászi Móni, illetve a vendégművészként színpadra álló Stefanovics Angéla szórakoztatják a nevetni vágyókat L’art pour l’art Légitársaság című produkciójukkal.

Július 22-én egy nosztalgikus előadást tekinthet meg a közönség a Gergely Theáter Fogj egy sétapálcát című válogatásában. A boldog békeidők hangulatát megidéző dalok, táncbetétek, korabeli jelenetek hat kiváló színművész tolmácsolásában hangzanak el.

Az utolsó előadásra július 26-án kerül sor, Ray Cooney bohózatát állítja színpadra a Bánfalvy Stúdió. A Funny Money izgalmakkal teli történetében olyan színművészek játszanak, mint Tihanyi-Tóth Csaba, Varga Izabella, Ganxsta Zolee, vagy éppen Kondákor Zsófia.

Hat produkció, hat remek este – ezt nyújtja a közönség számára a Pécsi Nyári Színház idei kínálata. A Káptalan Kert hangulatos teret biztosít az előadásoknak, így aki könnyed kulturális programot keres egy nyári estére, az nem fog csalódni, ha ellátogat valamelyik előadásra.

Grafika: Diana Munjin