HETI ÖSSZEFOGLALÓ

Eltelt ez a hét is... 

…nézzük meg mi történt, és mi vár ránk! Új, heti összefoglalóval készülünk számotokra vasárnap késő délután, amiben felelevenítjük a hét tartalmait, valamint kis ajánlót nyújtunk számotokra a jövőheti rendezvényekből. 

Sőt, még a PEN Diákrektor csapatok Instagram oldalait is összegyűjtöttük nektek egy helyre!

Tartalomjegyzék

Filmajánlók egész hétre

A héten sok érdekes film- és sorozatbemutatóval készültünk számotokra, mintha előre láttuk volna a jövőheti lehűlést. Így van miből válogatnotok, miután jövőhéten kicsit visszakacsint hozzánk a télies-őszies tizenkét-három fokos időjárás.

Vermes Dorka 2023-as új filmjét a 80. Velencei Nemzetközi FIlmfesztivál Biennale Collega CInema szekciójában mutatták be. Az Árni című magyar filmről Simon Anna írt számunkra kritikát. 

A film mesterien játszik a szimbólumokkal és atmoszférával, miközben Árni a felszabadító önpusztítás mintaképe, aki sosem léphet elő a háttérből, környezete ugyanis sosem képes befogadni őt.

1984-ben a hidegháború kellős közepén egész Nagy-Britannia a tévék elé ült, és a BBC Fonalak dokumentarista beállítottságú filmjét nézte.

A mozi megdöbbentő részletességgel, és a mai szemmel is valóságszagúan mutatja be azt, hogy egy atomháborúnak nem lehetnek nyertesei, csak vesztesei.

Végül, de nem utolsó sorban a hetet egy sorozatajánlóval zártuk, Kluk Eszter tollából az RTL Most streaming platformon is elérhető magyar kosztümös teleregényről olvashattok, a Bátrak Földjéről.

Jeles napok

A hétre több jeles nap is esett, elég csak József Attila születésnapjára gondolni. Bár igyekszünk minden nagyobb évfordulóról, emléknapról megemlékezni, ez sosem tud teljes lenni: például tudtátok, hogy 1970 április 10-én oszlott fel a Beatles? Netán azt, hogy ma van a Könyvtárosok világnapja? Viszont amiről hírt adtunk, azt alább tudjátok elolvasni, ha esetleg elmulasztottátok volna.

Rendezvények a következő hétre

Héten jópár eseményről hírt adtunk, talán mindegyik közül a legfontosabb a Diákrektor Választás bemutatkozó est, de nézzük meg mi vár ránk a jövőhéten az egyetemi palettán!

Tovább dübörög a Diákrektorválasztás a héten, ez alkalommal rögtön hétfőn, 17 órától találkozhattok a csapatokkal a Kiskorsóban. Kitűnő alapozásnak tűnik a következőprogramunkra!

Pécsibölcsészek hétfőn egy Bazi Nagy Szenes Lagzival vár mindenkit 21 órától a Szenes Klubban.
 
Jegyárak és program az esemény facebook oldalán!

Kedden a Művészeti Kar Hallgatói Önkormányzata a Költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdetett.

Az est során zenéből sem lesz hiány, az egyetem hallgatóiból álló zenekarokat is meghallgathatunk.

További információ az esemény Facebook oldalán!

Te ismered az EDUC Európai Egyetemi Szövetséget? 

Ha nem, és szeretnél bővebb információt kapni a szövetség által nyújtott képzési-, készségfejlesztési-, kutatástámogatási-, és mobilitási lehetőségekről, akkor gyere el az első EDUC Napra!

Jelentkezési határidő: április 15!

További infóért & jelentkezésért kattints!

Még több PEN DRV!

Április 8-án hétfőn este a Klub1367-ben elstartolt az idei Diákrektor-választás 8 mindenre elszánt csapattal, akik mostantól egy hónapon át mérik.

Tovább olvasom
@pteehok Elindult a PEN Diákrektor-választás!🔥 Te kinek szurkolsz?👀⭐ #pte1367 #pécs #pteehok #pteuni #university #diakrektorvalasztas #pendrv ♬ eredeti hang - PTE EHÖK

hupiPEN törpikék

Instagram

Az utolsó PENhajlítók

Instagram

Barbie and PEN

Instagram

Kung Fu PENda

Instagram

La Casa de PaPEN

Instagram

PEN 10

Instagram

PENdíts rá!

Instagram

chipPENdale

Instagram

LEGOLVASOTTABB

kk_logo_hun