HETI ÖSSZEFOGLALÓ

Mi volt a héten?

Újra jelentkezünk heti összefoglalónkkal. Ez alkalommal nem csak az 1367-ről, hanem az ETK és a BTK kari magazinjából is hoztunk egy-két érdekes cikket. Ismét ajánlunk nektek jövőhétre érdekes programokat: akusztikus könnyűzenei koncertet, adománygyűjtő komolyzenei produkciót, valamint egy több mint 15 évre visszanyúló rendezvénysorozatot is!

Tartalomjegyzék

Terítéken a kikapcsolódás

Héten a kikapcsolódásé, programoké volt a főszerep. Gera Fanni a Kőröshegyi Levendulásról hozott egy beszámolót számunkra. Ne csüggedjen, aki lemaradt a tulipánszüretről, hiszen június elejétől francia levendula kerül előtérbe!

Grafika: Gera fanni

Kerekes Bogi „Swing and Boogie – Pécs” táncos koncert programsorozatot mutatta be számunkra, amelynek következő állomása május 17-én lesz.

Csenki Janka hazai környezetbe evezett, Szenes Klubos Varga Vencel Estről és az utána készült beszélgetésről készült beszámolóval számunkra. Pálinkás Róza pedig egy budapesti programot, az interaktív Van Gogh kiállítást mutatta be nekünk.

Héten nem csak programokról adtunk hírt számotokra. Takács Botond tollából olvashattunk a magyar női kézilabda válogatott sikereiről (kinn vagyunk az olimpián!), míg Poszpisch Nóra a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából a pécsi gettó történetét dolgozta fel.

Társmagazinunk, az ETK HÖK Infozió magazinja is több érdekes témát hozott: írtak a csontrendszer támogatásának fontosságáról, összeállítást készítettek a tetoválásra készülőknek, valamint „házi” szorongásoldási technikákat is megosztottak velünk. A Pécsibölcsész oldaláról két cikket ajánlanánk: az egyik egy interjú a tavaly őszi iExpo két BTK-s résztvevőjével, míg a másik egy guide a közelgő kari Tudományos Diákköri Konferenciához (TDK).

Mi lesz a héten?

Hetet egy Szeneses programmal kezdhetjük, amennyiben az idő engedi a PTE BTK Szenes Teraszon 18 órától szabadtéri programmal várnak benneteket, ahol három akusztikus koncertet hallgathatunk meg. Vedant és Kinka neve ismerős lehet a BTK-oknak, ugyanis kar hallgató, míg a harmadik fellépő Temesi Blanka nevével a Kikeltetőben és a 2023-as Fishinges tehetségkereső programban is találkozhattatok, ahol egy fesztiválfellépési lehetőséget is nyert. További részletek a Facebook oldalon!

Szekszárdiak kedden a 15. Felhőtlen Napra készülnek. A hagyományos szekszárdi rendezvény tematikája a falunapok lesznek, ehhez megfelelően főzőversennyel, sorversenyekkel és végül egy fergeteges bulival várják További részletek az eseménynél!

PTE MK HÖK szervezésében szerdán „Nevetnikék Jotékonysági Koncertre” kerül sor az MK Zeneművészeit Intézetében. A koncertre helyfoglalás a [email protected] címen lehetséges. A koncert helyszínén támogató jegyek vásárolhatóak, mely bevételt a Nevetnikék Alapítvány kapja. Fellépők listáját, valamint a műsort megtaláljátok a Facebookon

Diákrektorválasztás!

Tovább zajlanak a programok, az alábbiakban a főzőversenyről készült videót hoztuk el számotokra.

Továbbiakban is érdemes figyelni nem csak a csapatok Instagram és Tiktok felületeit, hanem a @pteehok tiktok oldalt is, hiszen ezen a hétvégén is számos kihívást teljesítettek a csapatok!

Csapatok Instagram oldalait múlt heti összefoglaló cikkünknél találhatjátok!

LEGOLVASOTTABB

kk_logo_hun