Te is jártál már úgy, hogy váratlan vendégek toppantak be, és semmi nem volt otthon, amivel meg tudtad volna őket kínálni? Esetleg a kerti partin nem bolti koktélokat akarsz felszolgálni? Mutatok neked három olyan receptet, ami biztosan lenyűgözi a vendégeidet, és nem szükséges hozzá bártender-diploma:
HUGO
Bodzás-mentás frissítő ital: töltsük a bodzavirágszirupot és a habzóbort egy borospohárba, majd adjunk hozzá jeget. Díszítsük citromkarikával és mentalevelekkel. Öntsünk rá szódavizet, majd óvatosan keverjük össze.
HOZZÁVALÓK
- 10 cl habzóbor
- 2–3 cl bodzaszirup
- 5 cl szódavíz
- 6 mentalevél
- citromkarika
- jég
SORRENTO SPARKLE
Egy tetszőleges pohárba beleöntjük a Limoncellót, majd a habzóbort. Feltöltjük jéggel. Egy kanállal óvatosan megkeverjük és szedrekkel díszítjük. Ha feldobnád, akkor rakj bele citromszeleteket, valamint a tetejére egy zsályalevelet.
HOZZÁVALÓK
- 3 cl Limoncello
- 10 cl habzóbor
- 3 szeder vagy málna a díszítéshez
- biocitrom
- jég
GYEREKBARÁT KOKTÉL
Gondoljunk a gyerekekre és a sofőrökre is! Ugyan mindegyik fenti koktél alkoholmentes változatát is el lehet készíteni, de én ajánlanék egy gyors családi receptet. Lehűtött hibiszkuszteát öntsünk egy tetszőleges pohárba, majd adjunk hozzá jeget és citromkarikákat. Igény szerint mentával és zsályalevéllel díszíthetjük.
HOZZÁVALÓK
- 10 cl tetszőlegesen édesített hideg hibiszkusztea
- biocitrom
- 3 menta- és zsályalevél tetszés szerint
- jég