780
mozi

Filmklub vetítés – Ifjúság

Eddigi filmvetítéseink sikerére való tekintettel ismét készültünk nektek eggyel, melyhez az Európai Filmdíj a Legjobb film, Legjobb rendező és Legjobb férfi alakítás kategóriában nyert Ifjúság című filmet választottuk. 

Paolo Sorrentino a Rómába kalauzoló, Oscar-díjas A nagy szépség után ismét Fellinit idéző, lenyűgöző filmmel jelentkezik. Ezúttal egy Alpok-beli luxusszálloda szolgáltatja a díszletet, itt pihen a már nyugdíjba vonult, világhírű zeneszerző és karmester, Fred (a kétszeres Oscar-díjas Sir Michael Caine) és legjobb barátja, a filmrendező Mick (Harvey Keitel). Fred kíváncsisággal szemléli a hotel többi vendégét, lánya (az Oscar-díjas Rachel Weisz) problémáit, valamint a fiatal és ambiciózus írókat, akikkel Mick együtt dolgozik egy forgatókönyvön. Saját zenei karrierjét lezártnak tekinti, ám a legmagasabb szinten szeretnék, hogy még egyszer vezényeljen: magától II. Erzsébet brit királynőtől kap meghívót, hogy lépjen fel Philip herceg születésnapján. A meghívást rögtön elutasítja, de a királyi család állhatatosnak bizonyul.

⏳ Időpont: 2023.11.14. 18:00
❗️ Kérünk mindenkit, hogy a film kezdése előtt legalább negyedórával érkezzen meg a helyszínre!

További információ:

  • A film angol nyelven, magyar felirattal lesz megtekinthető.
  • Helyszín: Apolló Mozi (Cím: 7621 Pécs, Perczel Miklós u. 22. [Trafik])
  • A vetítésen való részvétel díjmentes, azonban regisztrációhoz kötött!
  • Regisztrálni a Microsoft Forms felületen tudok Neptun-kódotok megadásával.: https://forms.office.com/e/g8Hdhk4qae
  • Helyfoglalás: Helyet foglalni előzetesen a visszaigazoló e-mail kézhezvételét követően személyesen az EHÖK ügyfélszolgálatán, a Központi Pályázati és Szolgáltató Irodán (Pécs, Vasvári Pál u. 4.) tudtok.
  • Ha előzetesen nem foglalsz helyet, akkor a vetítés napján érkezési sorrendben választhatod ki ülőhelyed.