ITTHON

Veteránautó-találkozó, túra, bulik – Ezekkel a programokkal zárja Pécs a 2022-es évet!

Nem lesz hiány Pécsett évzáró rendezvényekből. Természetesen idén is a bulikon van a hangsúly, de számos más esemény is megrendezésre kerül az óév utolsó napjaiban.

December 30.

Évzáró szilveszteri veteránjármű-kiállítás és gurulás

Az Oldtimer Club Pécs idén is megszervezi a szokásos évzáró veteránjármű-kiállítását a Széchenyi téren. A klubtagok járművei közt kizárólag 1995 előttiek szerepelnek, melyek között olyan értékes példányok is akadnak, mint például egy 1991-es BMW 850CSi, amelynek értéke megközelíti a 36 millió forintot, vagy egy 1937-es Fiat 508 C Nuova Balilla, melyet 2012-ben restauráltak. A kiállítás 9:30-kor kezdődik, ezt egy közös városi autózás követi, amely a Hunyadi úttól az Expo Center parkolójáig fog tartani.

Óévbúcsúztató Zengő-túra

A túrakedvelők sem maradnak program nélkül az óév utolsó napjaiban. Az esemény a pécsváradia Kossuth térről indul délelőtt 10 órakor, a túra pedig a Zengő hegység csúcsánál ér véget. A túra össztávja körülbelül 12 kilométer. 

30Y-koncert a Pécsi Estben (Vendégzenekar: Sorbonne Sexual)

A 30Y rockzenekar idei utolsó fellépésére nem is választhattak volna jobb helyszínt, hiszen 22 éve itt, Pécsett koncerteztek először. A hazai alternatív zenei élet meghatározó formációjának olyan dalokat köszönhetünk, mint a Bogozd ki, az elsőre vagy a fürdőzők a balatonnál. Fellépéseiken rendre telt ház van, mint ahogy a Pécsi Estben tartandó koncertjükre is az összes jegy elkelt. Azonban TicketSwapon még talán a napokban felszabadul egy-két jegy, így nem teljesen reménytelen bejutni a koncertre, mely 22:00-kor kezdődik.

Pécsiközgáz előszilveszter a Pécsi Estben

A 30Y-koncert után természetesen nem zárhatnánk le úgy 2022-es évet, hogy ne legyen az utolsó napokban egy egyetemi kar által szervezett buli. A közgázkar előszilveszterén Metzker Viktória és az idei Rádió 1 által szervezett év DJ-je szavazáson 3. helyezést elért Yamina lesz a pultnál.

December 31. 

Party Rock x Never Say Never – SZILVESZTER – Best Hits of the 2010’s – Sörház

A Sörházban már-már hagyományosan a 2010-es évek legnagyobb slágereire bulizhatunk 2021 utolsó napján is. A mai fiatalság zenei ízlését alapvetően meghatározta ez a korszak, hiszen ekkor robbant be igazán többek közt az azóta tragikus hirtelenséggel elhunyt Avicii, az azóta már felbomlott LMFAO, és persze ebben az időszakban élte aranykorát David Guetta is. Az itthoni előadók közül Majka, valamint a szólóelőadóként berobbant Fluor Tomidalai is hallhatók lesznek az este folyamán.

SZILVESZTER by Rock The City – Pécsi Est

Természetesen a Pécsi Est is megtartja szokásos szilveszteri buliját. A jó hangulatról a Rock the City lemezlovascsapata fog gondoskodni, akik a szokásos magas színvonalon igyekeznek szórakoztatni a bulizni vágyókat.

Minden olvasónak boldog, sikeres új évet kívánok! Valamint kitartást és további sikereket a vizsgaidőszakban. 

Fotók: Guzsvány Réka