1367 MI

Elsöprő siker hazai pályán – Kiemelkedő eredményeket értek el a PTE hallgatói a 36. OTDK-n

Elismerésre méltó eredményeket értek el a Pécsi Tudományegyetem hallgatói az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK). 

Az összesen tizenhat szekcióból hármat a PTE-n rendeztek meg: a Testnevelés- és Sporttudományi, a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi, valamint a Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai szekciót.

Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekció

A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon megrendezett szekcióban összesítésben az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) hallgatói részesültek a legtöbb helyezésben és különdíjban, szám szerint 34 helyezéssel. A PTE hallgatói zártak a második helyen 24 díjazással, harmadik helyen pedig a Debreceni Egyetem végzett 11 helyezéssel. 

A PTE hallgatói közül hárman szereztek kategóriagyőzelmet. Neveléstudomány kategóriában Horváth Gergely, Kognitív pszichológia II.-ben Papp Edina és Fejlődéslélektan kategóriában Paczur Hanna ért el az első helyezést.

Testnevelés- és Sporttudományi szekció

A Sporttudományi szekcióban a PTE hallgatói szerepeltek a legeredményesebben. 19 helyezést, illetve díjat szereztek, melyek közül 6 első hely és 6 különdíj volt. Az egyetemek közti versenyben a második helyet a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szerezte meg, a Debreceni Egyetem pedig itt is harmadik lett. 

Érdekességképpen megemlíthető, hogy a Természettudományi Kar hallgatói mellett számos Egészségtudományi Karról érkezett kezdő kutató ért el helyezést, illetve különdíjat. Első helyezést Jakabovics Adrienn, Kertai Bendegúz, Kató Hargita, Fésüs Ádám, Gáspár Balázs és Majoros Ivett ért el. 

Tanulás- és Tanításmódszertani – Tudástechnológiai szekció

A Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karon tartott szekcióban is számos PTE-s hallgató ért el szép sikereket. Pollmann Norbert Matematikai módszertan, Kiss Orsolya Irodalom és humán ismeretek pedagógiája kategóriában nyert első helyezést, Nick Erika pedig második helyezést ért el Képességfejlesztés kategóriában. Emellett különdíjban részesült Bruszt Míra Tünde és Sütő Ramóna.

Gratulálunk minden OTDK-helyezettnek és -résztvevőnek!