1367 Rendezvények

Művész Majális? – Kotnyeles kölykök a Balokány Ligetben

Ez az egész kezdődhetne úgy, akár egy mese. Azonban most ugorjuk át az Egyszer volt, hol nem volt szakaszt! A PTE MK szakos hallgatói álmodtak egy nagyot, és kurzusuk keretein belül belevágtak egy majális szervezésébe. Sejthetitek, ez nem egy mezei kis majális lesz, igaz, klasszikus elemek is megjelennek, így lesz számtalan klasszik gyerekprogram, mint arcfestés és agyagozás, de vízióik közt a lebegő ugrálóvár is megjelenik. Mégis lesz benne egy pikantéria, amit csak az MK-s felfogás varázsolhat bele a sör-virsli hangulatba. Mondhatnánk, összekollázsolják a maguk módján ezt a két, idegennek ható világot: a munka ünnepéből származó majálist és a kortárs művészetet. Május 1-én 9-től másnap hajnalig vár a buli, móka és kacagás!

Szenes Terasz: Nevéből sejthetően a Pepita csodás épületének teraszán lesz, ahol az 50 éves Szenes Klub szervezi a programokat. Számos érdekes kulturális csemege fedezhető fel köztük, mint például Balogh Robert felolvasása, ahol saját meséiből olvas majd, és itt említendő Jiří Žák cseh költő felolvasása is. Emellett természetesen lesznek akusztikus koncertek, a Bobo néven futó handpan-es srác, akit nagy valószínűséggel sokan hallottak már, illetve Gupta Vedant, akinek popposabb hangzású dalaival legutóbb a STÉG fiatal zenészeket bemutató eseményén találkozhattunk.

Tószínpad: A fő esemény mégis itt, a felújított, tóra rálógva épített egyedi színpadon fog zajlani. Több alkalommal falusi diszkóként funkcionál majd, hogy azért ne feledkezzünk meg arról, hogy egy majálison vagyunk, de ennek ellenére több pécsi underground zenekar is helyet kap rajta. Mindenekelőtt Péterffy Attila fogja megnyitni az eseményt, ezzel is validálva a kívülről érkező kezdeményezést, a civil szférát. Ezt követően számos zenei produkció várható, mint a Porszem zenekar, akik az idei Made in Pécs fesztiválon debütáltak, de szépen haladnak előre. Itt zajlanak majd a gyerekműsorok, és egy táncházra is számíthatnak a néptánckedvelők. Míg késő délután és kora este kiemelt idősávban középiskolás tehetségeket igyekeznek bemutatni a szervezők, addig estére egy igazi techno kavalkád várható. A sokszínűség garantált.

Workshopok: A meditatív gyöngyállat-fűzéstől egészen az elektronikus bütykölésig minden, gyerekeknek és felnőtteknek való móka megtalálható itt. A korán érkezők testébresztő pilatesen vehetnek részt a lufihajtogatás mellett, és a nagy sakkrajongók számára is lesz lehetőség pár játszmára.

Vásár: A pavilonoknál és padoknál több, mint 30 árus és kézműves lesz megtalálható, ahol igazán érdemes lesz körbecsatangolnia az érdeklődőknek.

A részletes programleírásért és a workshopok bővebb ismertetőiért látogass el a majális oldalára!

Az eseményen számos segítő és partner vesz részt: a Balokány-ligetért Egyesület, Pécsi Könnyűzenei Egyesület, Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, DRUKKER Közösségi Nyomdaműhely, Kerényi Károly Szakkollégium, Szentágothai Szakkollégium, Mosolyország, Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület, Nevetnikék Alapítvány, Retextil, Royal Art Művészeti Egyesület, PTE-MK, PTE-MK HÖK, Pécsi Leőwey Klára Gimnázium, Klang, és a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület.

Az esemény megvalósítását támogatja a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. (hangtechnika biztosítása), Pécs MJV Önkormányzata (infrastruktúra), Biokom Nkft. (infrastruktúra), PTE-MK (anyagtámogatás), PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. (tombola-ajándékok), és a Tüke Busz (reklámfelület biztosítása).