KIKAPCS Rendezvények

Újra itt a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék

Palkonyán, a Villányi borvidék Gasztrofalujában idén is megrendezik a Pünkösdi Nyitott Pincék elnevezésű rendezvényt, ahol május 27-én (szombaton) a boroké, az ételeké és a beszélgetéseké lesz a főszerep, 28-án (vasárnap) pedig többek között kulturális és gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, kiállítás és koncertek várják majd a látogatókat. A szervezők fesztiválhangulatot ígérnek.

Ez vár rád május 27-én

A rendezvény szombaton ingyenesen látogatható. Ezen a napon a hangolódás, a nyitott pincék és gasztroműhelyek kerülnek előtérbe. A vendégek a Beck’s Borveranda, a Haraszti Birtok, a Haraszti Családi Pincészet, a Hárságyi Pince, a KisMokos Pince, a Mokos Pincészet, a Németh és Németh Pincészet, a PalKonyha, a Pavilon Palkonya / Blázsovics Pince, a Rőder Pince, a Trifla Kóstolóház, a Vaj Bisztró, valamint a Zsirai Pincészet borai, ételei és programjai közül válogathatnak.

Május 28-án kitárja a szívét a falu 

Az igazi buli vasárnap kezdődik, ezen a napon a 2500 Ft-os belépőjegy és az 5000 Ft-os fesztiváljegy közül lehet választani. Akik az utóbbi mellett döntenek, a koncertek, kiállítások, kulturális, valamint gyerekműsorok látogatása mellett egy gravírozott Palkonya üvegpohárral és 5 db kóstolókuponnal lesznek gazdagabbak.

Vasárnap a rendezvény 11 órakor indul, és egészen 23:00 óráig tart. A Malomparkban 11 órától a Röppentő Zenekar – Solymosi Péter trombitaművész, Timkó Hanga, valamint Hajnal Éva Szilágyi János-díjas tehetségmentor drámacsoportja lesz látható. 14 órától a Harka Néptáncegyüttes következik, 14:30-tól az Újpetrei Ifjúsági Fúvószenekar zenél majd, 15 órától az Újpetrei Tánccsoport műsora jön, 16 órától pedig a Hakumba zenekar lép fel. Az igazi fesztiválhangulat 19 órától kezdődik, hiszen vendég lesz a Budapest Bár, 22 órától pedig a Happiness Duó húzza majd a talpalávalót.

A rendezvény a gyermekeknek is kedvez. A Faluházban 11 órától 16 óráig tart nyitva a Kreatív Kuckó, ahol többek között borral festés és dugószobrok készítése lesz a program, 16 órától 18 óráig pedig a MeseTérKép alkotóműhely gyerekfoglalkozása következik.

Az Infoponton 17:30-kor kiállításmegnyitót tartanak Foster Dorka fotóiból, 17:45-től kortárs verseket olvas fel a Pannonius Irodalmi Kör, 18:15-kor pedig a Pécsi Művészeti Gimnázium Cube című előadása lesz látható, amely a Dél-Dunántúli Regionális Diákszínjátszó Találkozón arany minősítést nyert. 

A Haraszti Birtokon mindkét nap a Birtok Dj Crew rakja majd a vinyllemezeket, főleg elektronikus zenei stílusban (a szervezők figyelmeztetnek: retrómentes övezet).

A Mokos Pincészet programjai

A Mokos Pincészet három helyen – a Mokos Panoráma Borteraszon, a KisMokos Pincénél, valamint a PartyPlaccon is várja majd a vendégeket. 

A PartyPlaccon szombaton 15:30-tól Gulyás Balázs hozza el akusztikus gitárdallamait a közönségnek, 17:30-tól fellép a neon csend, akik nemrégiben a pécsi egyetem kollégiumaiban is nagy sikert arattak, 19:30-tól pedig a Dj Pepe Video Disco gondoskodik majd a 90-es és 2000-es évek hangulatáról. 

Vasárnap 15:00 órától a Velin Fox Duó akusztikus dallamokkal kezd a KisMokos Pince előtt, majd 16:30-tól a Mokos Gardenben folytatják a koncertet. A „záróakkordot” Dj. TOM-I biztosítja, aki 19:30-tól mai és retró slágerekkel készül. A pincészet a borok mellett pedig mindkét nap streetfood ételekkel is várja a vendégeket.

További információt a rendezvényről a palkonya.hu és az events.palkonyha.hu weboldalakon találsz.

„Lassulj be, ez Palkonya!”

Kép forrása: femina.hu