ITTHON Rendezvények

Ha június utolsó hétvégéje, akkor Pécs – LOKART és Sétatér Fesztivál

Június utolsó hétvégéjén nagyszerű programokkal várja érdeklődőit Pécs városa. 2023. június 21–25. között a LOKART, míg június 22–25. között a Sétatér Fesztivál kerül megrendezésre. Nagyszerű program lehet egyetemistáknak, hogy a fárasztó vizsgaidőszak után kikapcsoljanak, azonban remek időtöltés lehet a családdal is.

LOKART Fesztivál

A LOKART egy kortárs vizuális művészeti fesztivál, amelyet először 2021-ben rendeztek meg, hogy a Covidot követően támogatni tudják a helyi alkotókat. Az idei esemény egy meghívásos kiállítás, amelynek fő helyszíne a Zsolnay Negyed m21 galériája lesz, azonban emellett a városban különböző kiállítótermekben is meg tudjuk majd tekinteni a kortárs képzőművészeti alkotásokat, egészen 2023. szeptember 24ig. 

A LOKART Fesztivál programkínálatában zenei produkciókkal is találkozhatunk a Zsolnay Negyedben; illetve díszvendégekkel, akik Pécs partner- és testvérvárosaiból érkeznek hozzánk, többek között Lyonból és Eszékről. Mindezek mellett a sétatéren könnyűzenei előadások várják az érkezőket, hiszen a két fesztivál együttesen kerül megrendezésre.

Nézzük is meg, hogy milyen programokkal találkozhattok a Sétatér Fesztiválon!

Sétatér Fesztivál

A Sétatér egy igen közkedvelt rendezvénysorozat, amely idén sem hagyja unatkozni az érdeklődőket. 2023. június 22. és július 9. között gasztro- és kézművesvásáron, június 22. és 27. között zenei előadásokon, június 30-tól július 2-ig pedig a Séta térMozi vetítésein nyílik lehetőség a részvételre, amelyeken biztosan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő szórakozást.

Mint korábban említettem, a LOKART Fesztivállal együttesen rendezik meg a Sétatér zenei előadásait a június 22-étől 25-éig tartó intervallumban. Ennek fényében tekintsük is át, hogy milyen eseményeken tudtok részt venni:

06. 22.

  • 19:30 The Fat Bastard Gang Band (FR)
  • 21:30 Paddy and the Rats

06. 23. 

  • 19:30 Social Dance(FR)
  • 21:30 Freakin’ Disco

06. 24.

  • Fran Palermo
  • Los Orangutanes

06. 25.

  • Nesvil Funk (HR)
  • Random Trip

Ha felkeltette az érdeklődésedet bármelyik programajánlat, akkor további információért látogassatok el a LOKART és a Sétatér Fesztivál oldalaira. 

Források: pecsigaleriak.hu, pecsiprogram.hu

Grafika: Bódis Dávid Tamás