1367 MI Rendezvények

Vetélkedők, bulik, ismerkedés – Ezért ne hagyd ki az év egyik legjobb partiját – Interjú az ETK és KTK gólyatábor főszervezőivel, Bartha Yvette-tel és Siklér Zsomborral

A leendő egyetemisták számára a gimnázium utolsó, és az egyetem első éve közti nyár mindig tele van izgalmakkal: az érettségik, a ponthatárhirdetés és az albérletkeresés kötelező programjai mellett a legfontosabb esemény minden évben a gólyatábor. Az idei táborról Bartha Yvette-tel, az Egészségtudományi Kar másodéves rekreáció és életmód szakos hallgatójával, az ETK Hallgatói Önkormányzat elnökével, valamint Siklér Zsomborral, a Közgazdaságtudományi Kar harmadéves, gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatójával, a KTK Hallgatói Önkormányzatának új elnökével beszélgettünk. 

Miért döntöttetek úgy, hogy részt vesztek a gólyatábor megszervezésében?

Bartha Yvette (ETK): Az ETK HÖK elnökeként az én feladatom, hogy a hallgatói önkormányzat tagjaival megszervezzük a minden évben megrendezésre kerülő gólyatábort. Mivel talán ez a legfontosabb kari rendezvény, ezért nem volt kérdés, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a szervezésre.

Siklér Zsombor (KTK): Már a saját gólyatáborom alatt eldöntöttem, hogy ennek a jövőben is a részese szeretnék lenni, és ez így is történt: tavaly főseniorként, idén pedig már szervezőként segíthetem a rendezvény lebonyolítását. Számomra egy életre szóló élmény volt a gólyatábor három napja, és azt szeretném, hogy minden érdeklődő gólya hasonlóan jó élményeket szerezhessen.

Melyek a szervezés legfontosabb, rátok eső feladatai?

Yvette (ETK): Úgy gondolom, elnökként mindennel tisztában kell lennem, hogy a tábor alatt kézben tudjam tartani a dolgokat, és mindenkinek a segítségére tudjak lenni, ezért a háttérben és a helyszínen is sok feladatom van. A legfontosabb feladat talán az előkészületek összeállítása, az igények leadása, lefixálása, valamint minden apró részlet kidolgozása.

Zsombor (KTK): Nem tudom, ki lehet-e emelni olyat, mint legfontosabb feladat, de az tény, hogy több kulcs aspektusa is van a szervezésnek. Gondolok itt akár a programterv összeállításától kezdve a szükséges eszközigények megtervezésén át a segítők és a gólyák mentoraiként résztvevő seniorok toborzásáig és felkészítéséig.  

Milyen kihívásokkal kell szembenéznetek a szervezés során? 

Yvette (ETK): Korábban rendezvényszervező referensként vettem részt a gólyatábor szervezésében, ami teljesen más volt, mint most. Akkor csak a vetélkedőkért feleltem, most pedig a hangtechnikától kezdve a feladatok megálmodásán át az utolsó lufiért is én felelek. Sokkal jobban izgulok, hogy minden rendben legyen, de bízom a csapatom rátermettségében.

Zsombor (KTK): Mivel idén veszek részt először szervezőként a gólyatáborban, így ebben a tekintetben nincs összehasonlítási alapom a korábbi éveket tekintve – így ez az egész egy hatalmas kihívás és új terep, viszont a régi csapat rengeteget segít, amiért nagyon hálás vagyok. 

Milyen programokkal várjátok idén a leendő elsősöket?

Yvette (ETK): Szerintem a gólyatábor legizgalmasabb részei mindig a vetélkedők: a nyitó, illetve záró, valamint az éjszakai vetélkedő mellett rodeó bikával, légvárral, Color Partyval, több kedvelt DJ-vel, valamint vízi vetélkedővel várjuk őket!

Zsombor (KTK): Idén is visszatér a tavalyi gólyatábor egyik legkedveltebb programja: a GT Games. Nem árulnám el előre, ez pontosan mit takar, de annyi biztos, hogy tavaly nagyon élvezték a résztvevők. Ezenkívül természetesen lesz a gólyáknak sok-sok ismerkedési lehetőségük a leendő szaktársaikkal, és az esti vetélkedők után minden napot DJ-s bulival zárunk az 1367 klubban!

PTE ETK Gólyatábor

Mivel győznétek meg a gólyákat, miért érdemes részt venni szerintetek a gólyatáborban?

Yvette (ETK): Én nem voltam a saját gólyatáboromban, és ezt nagyon sajnálom. Olyan szoros baráti kapcsolatok alakulhatnak ki ebben a pár napban, ami talán az egész egyetem alatt megmarad. Az, hogy a vetélkedőket együtt teljesítik, összekovácsolja őket, így a későbbiekben is számíthatnak egymásra, később pedig sokkal könnyebb átsegíteni egymást az egyetem nehézségein. Szerintem ez egy életre szóló élmény, amit nem érdemes kihagyni.

Zsombor (KTK): Mi mást tudnék kiemelni legelőször, mint a saját tapasztalataimat. Mint korábban említettem, olyan élményekkel és ismeretségekkel gazdagodtam, amik végigkövettek az egyetemen az eddigi tanulmányaim alatt, és bizton állíthatom, hogy az elkövetkezendő években is végig fognak. Ha ők is megismerkednének a szaktársaikkal, felsőbb évesekkel, a közösséggel, és azzal, hogy mit jelent a KTK-snak lenni, akkor ott a helyük a GT-ben. Arról nem is beszélve, hogy az egész egy három napos buli.

Mit tanácsoltok nekik, mire érdemes odafigyelni a gólyatáborral kapcsolatban?

Yvette (ETK): Nagyon fontos, hogy figyeljenek egymásra az ott-tartózkodás során, és segítsenek annak, akinek szüksége van rá. Mindenképpen pakoljanak elegendő ruhát, nasikat a napközbeni programokra, mert a tábor területét a rendezvény alatt nem lehet elhagyni. Pakoljanak meleg ruhát is, hátha megváltozik közben az időjárás. Nagyon sokan lesznek, így legyenek türelemmel a programoknál, valamint a regisztrációnál.

Zsombor (KTK): Mindenekelőtt jelentkezzenek, amíg van hely, nehogy lemaradjanak! A pakolásnál érdemes gondolni a mindennapos igényekre, ugyanúgy, mint az esetleges fáradtság túlélésének furfangjaira – szemcsepp, energiaital –, illetve a változatos ruházatra, és minden egyéb étel-, ital-, és snackcsomagra, amire szükség lehet. Az ott-tartózkodás idejére a legfontosabb, amit tanácsolhatok, az az, hogy ismerkedjenek sokat, érezzék jól magukat, és hozzák a hangjukat! 

Fotók: PTE ETK HÖK és PTE KTK HÖT Facebook oldal

Pécsiközgáz Gólyatábor Facebook esemény

PTE ETK Gólyatábor Facebook esemény