1367 Rendezvények

Irány a PTE! Kultúrfeszt

Idén 2023. október 27-én, reggel 9 órától kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Kultúrfesztje az EXPO Centerben, ahol minden látogató átélheti egy napra, hogy milyen pécsi egyetemistának lenni.

A nem csak végzősöknek szóló programsorozat keretein belül a középiskolások vagy bármilyen továbbtanuláson gondolkodó fiatalok minden szükséges információt megkaphatnak egy sikeres felvételihez. A Kultúrfesztre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációt az Irány a PTE! Kultúrfeszt honlapján tudjátok megtenni, ahol egy részletes útmutatót is találtok a folyamathoz. A buszjegyek árát is megspórolhatjátok, ugyanis a látogatók számára ingyenes buszjáratok állnak rendelkezésre. Ezek a buszok Kultúrfesztes plakáttal lesznek ellátva, és 8:30–15:00 között közlekednek majd oda-vissza a vasútállomás és az EXPO Center között. Az autóval érkezők részére – a szabad helyek erejéig – pedig ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak az EXPO Center parkolójában és a vele szemben lévő salakos parkolóban egyaránt.

A kapuk 9:00-kor nyitnak a PTE-s partnerek standjaival együtt. A programsorozat egyik nagy előnye a személyes kapcsolatteremtés lehetősége, ezért érdemes minél több standhoz ellátogatnotok, hogy értesüljetek a szakmai gyakorlati helyekről vagy az egyetemistáknak szóló kedvezményekről. A standokat a Littke teremben és a passzázsokon találjátok, és többek között kitelepül majd a Magyar Honvédség, a Multigames Pécs E-sport, Gamer Centrum, a Starbucks és a Zsolnay Kulturális Negyed is. 

Előadásokból, workshopokból és bemutatókból sem lesz hiány a Kultúrfeszten. 10:00-tól kezdődően részt vehettek a karok új pontszámítási rendszeréről szóló előadásokon a Hamerli teremben. Emellett rengeteg kari specifikus előadásra és workshopra is ellátogathattok, mint például az Egészségtudományi Kar által szervezett Sürgősségi tévhitek című előadására 11:00-tól a Zsolnay teremben. A Közgazdaságtudományi Kar Benned van-e az Elon Musk gén? – vállalkozói személyiségteszt című workshopján pedig már 10:00-tól részt vehettek.

A karok mellett a pécsi sportegyesületek is kint lesznek az eseményen. 11:50-től a PTE PEAC Cheerleading Szakosztályának a bemutatóját nézhetitek meg a Zsolnay teremben, valamint szintén a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club előadást tart majd toborzó jelleggel 13:35-től ugyancsak a Zsolnay teremben. A Janus Egyetemi Színház is tart bemutatót mozgás és beszédtechnika óra címmel 12:45-től, viszont érdemes időben regisztrálni a programra, ugyanis húsz fős létszámkorláttal tartják az előadást. Érdemes a már fent említett Irány a PTE! Kultúrfeszt honlapon megnéznetek, hogy melyik programon szeretnétek majd részt venni, és előre regisztrálni a létszámkorlátos programokra.

Ahogy láthatjátok, az esemény nagyon sokszínű programokat és olyan információkat kínál majd, amelyeket máshol nem kaphattok meg. Személyesen találkozhattok oktatókkal és jelenlegi diákokkal is, ami tökéletes lehetőség egy adott kar autentikus megismerésére. A Kultúrfeszt egy olyan magas színvonalú esemény, aminek a részvétele után biztosan mindenki pécsi akar lenni!