1367

Szeretnél olcsón és finomat enni? – Válaszd a Pécsimenü.hu-t!

A Pécsimenü.hu szeptemberben nyitotta meg kapuit a polgárok előtt. Az előmunkálatok során az alapítók törekedtek arra, hogy az ételek a legmegfelelőbbnek bizonyuljanak a fogyasztók számára, és célként tűzték ki, hogy az árak is kedvezőek legyenek, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy mi, egyetemisták pénztárcabarát díjak mellett juthassunk hozzá az ételekhez. December 4-én léptem be először a Szalay László Kollégium mellett található konyhába, ahonnan egy egész hétre elegendő ételt hoztam el kóstolásra, így a továbbiakban a Pécsimenü.hu nevű étteremről szóló tapasztalataimat olvashatjátok.

Levesek

Az első, amit ettem, egy olasz paradicsomleves volt farfalle (masni) tésztával. Aki szereti az olasz ízvilágot, semmiképpen se hagyja ki ezt a finom levest, amelyben egyszerre vegyül az édes és savanyú ízvilág, tökéletes harmóniát alkotva egymással. Mellette szól még az is, hogy a „tipikus menzás” betűtésztával ellentétben farfalle-vel volt tarkítva, ami feldobta az összképet. 

Egy vasárnapi ebédnél mellőzhetetlen leves következik: a húsleves. Az étel megfelelően volt fűszerezve, s ami hatalmas pozitívum, hogy gazdagon volt benne zöldség, cérnametélt, és hús is!

Volt szerencsém kóstolni még babgulyást és sajtos húsgombóc levest is, amelyek szintén hozták az elvárt minőséget, bőséges mennyiségűek és nagyon finomak voltak. Elfogyasztásuk után nem is tudtam egyből megenni a főételt, mert sokáig eltelítettek.

Főételek

A főételek közül legjobban a carbonara spagetti kóstolását vártam, mert nagy rajongója vagyok az olasz konyhának. Itt is megemlíteném az étel mennyiségét, hiszen olyan nagy adagnak bizonyult, hogy nem is tudtam egyszerre megenni. Ízvilágában ez is hibátlan, érződött rajta a fokhagyma, s ami igazán impozáns volt még benne, hogy a megszokott bacon kockák helyett csirkemellel volt gazdagítva, így a húsimádóknak is ajánlom.

Emellett lehetőségem volt rántott húst és ázsiai csirkét is kóstolni, rizzsel. Noha hétköznapi, nem túl nehezen elkészíthető ételnek számítanak, mindenképpen ajánlanám fogyasztásra ezeket is, hiszen sok időt spórolhatunk azzal, ha nem nekünk kell megcsinálni ezeket a fogásokat egy zsúfolt napon. Ehetünk finomakat úgy is, hogy marad szabadidőnk mellette. 

Desszert

Az adott héten somlói galuska volt a választható desszert, amit el is hoztam magammal, mert tudjátok: a sósat le kell fojtani édessel. A piskóta puha volt és omlós, tejszínhabbal és csokival gazdagon leöntve, ahogy kell. Teljesen visszahozta a jellegzetes magyar desszert ízvilágát, így bátran ajánlom nektek, ha éppen ez az aktuális finomság az étlapon.

Összegzés

Kellemes meglepetés volt a Pécsimenü.hu, mert ahogyan ígérték, olcsón és finomakat tudtam enni. Az adagok mennyisége pontosan elég volt ahhoz, hogy jól lakjon velük az ember. Aki szeretne időt spórolni magának, azonban ízletes ételek fogyasztására vágyik, rendeljen a Pécsimenü.hu-tól, mert nem fog csalódni. Az állandó ételek mellett a menü hétről-hétre változik, így kerülve el azt, hogy az étlap monoton és unalmas legyen. Ne feledjétek, hogy mindezek mellett, ha a PTE polgárok és dolgozók az egyetem területére (egyetem intézményei, kollégium) rendelnek, 20%-os kedvezményt kaphatnak, ha aktiválják a PTE23 kuponkódot a Pécsimenü.hu oldalán.