KIKAPCS

Levendula és tulipánszüret a Kőröshegyen 

A tavaszi és nyári hangulat megteremtésében elengedhetetlenek a frissen szedett virágok. Az egyik legmeghatározóbb illattal rendelkező levendula nem csak gyönyörű kinézettel rendelkezi, de számos gyógyhatása mellett fűszernövényként is hasznosítható. 

A Kőröshegyi Levendulás gazdaságban június elejétől augusztus végéig szedhető a levendula egy 8 hektáros területen, de a tulipánszüret sem ért még véget. Idén április 21-ig szüretelhető még a tulipán , hétköznap 9:00-tól 17:00-ig, hétvégén pedig 18:00-ig. A belépődíj 1000 forint/fő, de 12 éves kor alatt ingyenesen látogatható. A tulipánokat szálankénti 300 forintos áron vihetjük haza.  

A Balaton déli partján található területen nem csak a virág kedvelők tölthetik el az idejüket. Egyedülálló Balatoni panoráma mellett, családbarát programokkal, ingyenes lepárlási bemutatóval és kihelyezett fotós elemekkel várják a látogatókat. Ha ide látogatunk, akkor a háziállatainkat sem kell otthon hagyni, ugyanis a Kőröshegyi levendárium teljes mértékben kutyabarát.  

A virágok mellett odafigyelnek arra is, hogy a helyi kézműveseket is támogatni tudják, ezért 100%-ban helyi kézműves termékek vásárlására van lehetőség. A Kőröshegyen több száz férőhelyes parkolóhelyet is biztosítanak, így azoknak sem kell aggódniuk, akik nem szeretnek túrázni vagy biciklizni. A Dózsa György út felől megközelíthető rövid bevezető út visz a két hatalmas parkolóba. 

Tavasszal és ősszel is megannyi programra számíthatunk. Koncertekre és piknikezési lehetőségre is számíthatunk a programok között. A tulipánvirágzás idején tulipánszüretre, ősszel pedig a színes programok mellett, tulipánhagyma-vásárra nézhetünk el a Balaton környéki gazdaságba. Naprakész információkért a Facebook oldal követésével tehetünk szert. 

Grafika: Gera Fanni
Fotók: Farkas Patrik