ITTHON KIKAPCS

Táncba hív a Zsolnay Negyed – III. Pécsi Nemzetközi Tangó Ünnep

A százéves tangótilalom feloldásának megünneplése hívta életre 2021-ben a Pécsi Nemzetközi Tangóünnepet, amely idén már harmadik alkalommal várja az érdeklődőket a Zsolnay Negyedben. Lássuk, hogy idén milyen különleges programokat kínálnak a helyszínre látogatóknak szeptember 30-án!

Az esemény helyszíne a Pirogránit udvar, itt nyitja meg 14:00-kor a délután programját Murvai Dávid DJ, aki visszatérő szereplője az országos tangórendezvényeknek, és aki ezen a szombaton a pécsieknek szolgáltatja majd a talpalávalót.

14:15-kor megkezdődik Livits Réka Tangó, Berlin című regényének bemutatója. Természetesen ebből sem maradhat ki a tánc: egy különleges, fúziós bemutatót láthatunk, ahol összefonódik a szöveg és a tangó.

14:35-től a tangó különböző stílusaival ismerkedhetünk meg profi táncosok segítségével. Terítékre kerül a canyengue stílus, a tangó de salón illetve vals, a milonga, valamint a tango nuevo bemutatása. Ezt követően találkozhatunk az argentin nagykövetség által támogatott párral, végül ez a blokk egy közös fináléval zárul.

A színpadi program 15:40-kor folytatódik egy színes show-val: a Pesti Tangó Színház színeiben öt pesti tánciskola tanára táncol majd az érdeklődőknek. 16:30-kor egy koncerttel egybekötött milonga nyitótáncot csodálhatnak a nézők –  a Pécsi Argentin Tangó Közösség előadását a Tangó Harmony Budapest zenekar kíséri.

17:30-tól minden táncolni vágyó, ám eddig csak a bátorságot gyűjtögető érdeklődő bekapcsolódhat a programba, ugyanis kezdetét veszi a tangóoktatás. A fél órás kis ízelítő után egy újabb koncert következik, ezúttal az Orquesta Típica Budapest áll színpadra. A program zárásakéntt egy valódi tangó show kerül megrendezésre, amely egészen biztosan színvonalas végpontja lesz a nappali programoknak.

Mert a buli itt még nem áll meg, ugyanis 21:00-kor megnyitja kapuit a Sopianae Tangóbál az E78 koncertteremben. A Tangóbál a programsorozat egyetlen olyan programja, amelyre a jegyvásárlás kötelező – a belépő egységesen 3500 forintos áron érhető el a látogatók számára.

Ha nem tudsz táncolni azért, ha tudsz táncolni akkor azért lehet számodra érdekes ez a falatnyi kóstoló az argentin kultúrából. Ha még nincs programod szombatra, mindenképpen érdemes kilátogatnod a Zsolnay Negyedbe, mert egy pezsgő, színes, és izgalmas délutánnak ígérkezik!

Grafika: Munkácsi Zsófia