KIKAPCS

Útmutató a vizsgaidőszak utáni kikapcsolódáshoz

Január végéhez közeledve remélhetőleg már mindenki az utolsó vizsgáit és beadandóit írja. Sőt, a legszerencsésebbek már a jól megérdemelt pihenést is elkezdték. Itt van pár ötlet, hogyan is tölthetjük el a hirtelen felszabadult időnket!

Először is, használjuk ki ezt az időt arra, hogy visszaszerezzük az irányítást a bioritmusunk felett. A vizsgák végével már nem kell hajnalokba nyúlóan tanulásra fordítani az alvással is tölthető időnket. Bár először a bűntudat is elfoghat minket az átaludt napok miatt, a vizsgaidőszak utáni időszak a legalkalmasabb az alvás bepótlására.

Persze, miután kialudtuk magunkat, megannyi programlehetőség vár ránk. A felgyülemlett stressz levezetésére egy tökéletes program lehet a kézműves foglalkozások kedvelőinek a Zsolnay Negyedben megrendezésre kerülő kerámia élményfestés. A program keretein belül kerámiacsempét, medált vagy hűtőmágnest festhetsz saját kezűleg vagy sablon alapján, amit azonnal magaddal is vihetsz. A kerámiafestésben január 21-én vehetünk részt a Zsolnay Negyedben egy kétezer-ötszáz forintos belépőjegy megváltása után.

Azoknak, akik pedig bulizással vezetik le a vizsgák izgalmait, sem lesz hiánya programban. Január utolsó napjaival újra beindul az egyetemi élet a szórakozóhelyeken is. A Pécsi Est a szokásos szerdai buli mellett február 17-én egy Bëlga koncerttel is várja a bulizni vágyókat. Akik pedig elektronikus vagy alter zenét hallgatnak szívesen, azoknak február 5-én a Szenes Klubban a helyük, ugyanis a két előadó Lenkke_ és a Collect All And Save lesznek.

Bár lehet, hogy a sok szakirodalom után már nincs kedvünk többet olvasni, vagy éppen az ünnepek alatt kimaradtak a szokásos filmek; a klasszikus Harry Potter franchise-t sem kell kihagynunk. A Uránia moziban január 26-tól újra nagyvásznon láthatjuk a filmeket; majdnem minden pénteken megnézhető lesz a Harry Potter egyik része, és ha személyesen vesszük meg a jegyünket az első hat részre, akkor az utolsó két részre a mozijegy ajándék lesz.

Ha nem is szervezett programokra megyünk el, de újra összeülhetünk a barátainkkal anélkül, hogy haza kéne sietni. A kedvenc kávézó- vagy reggelizőhelyeket nem tanulás szempontjából keressük fel, ami a nagy hajtás után szinte hihetetlennek érződik. Ezeket a mindennapi pillanatokat is érdemes kihasználni, mielőtt újrakezdődik a szorgalmi időszak.