Rendezvények

Újra itt a PTE Kolbásztöltő!

2020 óta nem került megrendezésre az egyetem nagysikerű rendezvénye, ami akkor már egy 12 éves hagyományt jelentett. Három éve vár arra a PTE hallgatói közössége, hogy vége ismét megrendezésre kerüljön az esemény, idén azonban az EHÖK Valentin-nap alkalmából elhozza nekünk!

Február 14-én 14:00 órától indul a buli a BTK-TTK Campus sportpályáján. Ekkor nyitják meg a sátrat és kezdődik a kolbásztöltő verseny. A megmérettetésre minimum öt, de maximum hét fős csapatok jelentkezését várják, 15.000 forintos nevezési díj ellenében, amelyért a csapattagok megkapják a belépésre jogosító karszalagjukat, öt kilogramm húst, további alapanyagokat, mint a belet és alapvető fűszereket, valamint húsosládát és kolbásztöltőt. Húsz csapat számára van hely, így érdemes előre, ezen az űrlapon leadni a nevezést, azonban ha marad hely, az esemény napján a helyszínen is van lehetőség regisztrációra. Öt órakor kerül sor a kolbászevő versenyre, melynek nevezési díja 2500 forint, és amelyre a helyszínen lesz lehetőség jelentkezni. 19:00-kor megkezdődik az elkészült kolbászok zsűrizése, majd rá egy órára megtörténik az eredményhirdetés is.

És hogy kik gondoskodnak a jó hangulatról és az egésznapos szórakozásról? Napközben Üszök szolgáltatja a versenyekhez a megfelelő alaphangulatot, 20:30-kor pedig színpadra lép a méltán nagysikerű Döndi Duó & Roli formáció! A program megkoronázása az esemény hangulatához remekül passzoló retro buli lesz a Szenesben, ahol Gergő Laci szolgáltatja majd az elmúlt évtizedek legnagyobb slágereit.

A PTE hallgatói elővételben 2000, míg a helyszínen 2500 forintért válthatak belépőt, ez külsős személyek esetében előzetesen 2500, míg a helyszínen 3000 forintot jelent. A jegy érvényes a Szenes Retro bulira is! A jegyvásárlásra a bulijegy.hu-n van lehetőség. A karszalagokat mindenki az esemény helyszínén tudja átvenni, amelyet minden ki-, és belépésnél ellenőrizni fognak. Ha PTE hallgatók vagytok, mindenképpen hozzátok magatokkal a diákigazolványotokat, hiszen csak így tudjátok igazolni, hogy jogosultak vagytok a kedvezményes jegyekre.

Minden adott ahhoz, hogy hat év után méltó módon térhessen vissza a PTE legendás eseménye. Valentin nap alkalmából hozzátok el kedveseteket, barátaitokat, vagy gyertek egyedül – bárhogyan és bárhányan is érkeztek, a jó hangulat és a feledhetetlen élmények garantáltak!

Fotóválogatás a 2019-es és 2018-as PTE BTK-TTK Kolbásztöltőről készültek, a képeket Kátai Dalma és Szobonyai Mihály fotózta a pécsibölcsész számára.