MI

Nőnapi tematikus hét a PTE Egészségtudományi Karán

Március első hetében a nemzetközi nőnap alkalmából a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán élményfókuszú nőnapi tematikus hét került megrendezésre. A kar női dolgozói és hallgatói olyan programokon vehettek részt, amelyek központjában a tudatos vásárlás, a fenntartható divat, a stílusos megjelenés, a szépségápolás és a testi-lelki egyensúly állt.

A tematikus hét kezdéseként hétfőn az első program egy védelmező karkötő készítő workshop volt. A programot Farkas Ivett, a Talizmánia Ásvány-Ékszer megálmodója vezette március 4-én. A korábban mindfulnesstrénerként tevékenykedő hölgy vezette be a program résztvevőit az ásványok világába, valamint segítséget nyújtott a személyre szabott védelmező karkötők elkészítésében.

Két napon is lehetőségünk volt részt venni stílustanácsadáson: március 5-én, valamint március 7-én. A programot Lánczos Benkő Tímea stylist tartotta, akinek vezetésével felfedezhettük saját stílusunkat, segítséget kaphattunk az egyéniségünk kifejezésében az öltözködés terén, valamint abban is, hogyan vásároljunk, válogassunk megfelelően.

Március 5-én, kedden a fenntartható divatról és a tudatos vásárlásról beszélgethettünk. Előadóink Erdei Heléna és Barics Tímea voltak, akik vezetésével a résztvevők megvitathatták a fenntartható divat és a környezettudatos öltözködés alappilléreit, a tudatos ruhavásárlás szabályait, valamint szó esett a fast fashion környezeti hatásairól is. Tippeket kaphattunk a vásárlási szokásaink megváltoztatásához és a környezetbarátabb öltözködéshez.

Azok a női hallgatók, akik a belső boldogságot és erőt keresték, valamint a „női jól-lét” különleges útját szerették volna bejárni, Madura Zsuzsanna workshopjára regisztrálhattak. Március 6-án, szerdán a life- és karriercoach segített a résztvevőknek, hogyan találják meg a belső boldogságot, és hogyan találjanak rá a boldogabb élethez vezető útra.

Az Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete kínai fehér tea kóstolóra hívta az érdeklődőket. Március 6-án, szerdán lehetőség nyílt a jótékony hatásairól ismert fehér tea kóstolására. A főzet többek között segíti az emésztést, lassítja az öregedést, antibakteriális hatású, csökkenti az éhségérzetet, valamint koleszterincsökkentő hatása van. Érdemes kipróbálni!

A bőrápolás iránt érdeklődők számára is biztosították az ismeretterjesztő programot. Mukli-Papp Orsolya kozmetikus és sminktetováló bőrápolási tippek workshopot és termékpróbát tartott március 7-én, csütörtökön. A résztvevők elmélyülhettek a bőrápolás rejtelmeiben és az arcbőr védelmének, ápolásának technikáiban.

Remélhetőleg a nőnapi tematikus hét élményekkel telt, és egy emlékezetes esemény volt a kar női dolgozóinak és hallgatóinak életében.

Grafika: Gera Fanni