Pályázatok

Elsőéves hallgatók jelentkezését várja karriergyorsítópályán az MCC

Ha első éves egyetemista vagy a PTE-n, Te is jelentkezhetsz a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Pécsen is elérhető Egyetemi Programjába! A képzés térítésmentes, nyelveket is tanulhatsz és rengeteg külföldi ösztöndíjon vehetsz részt a világ minden pontján. Ami pedig az ász a pakliban: ingyenes belvárosi lakhatást is biztosít az MCC. Ráadásul tagja lehetsz egy szuper, inspiráló közösségnek.

Az MCC Egyetemi Programja (EP) a világban egyedülálló, a magyarországi felsőoktatást kiegészítő, kiscsoportos, személyre szabott, több tudományágat felölelő képzést nyújt, így elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt támogatja a karrierutad.

Jól döntöttél, mikor a PTE-t választottad, hiszen Pécs egy szellemi és oktatási központ, Magyarország első egyetemének bölcsője. Városunk nemcsak a kultúra, hanem az oktatás terén is kiválóságot képvisel.

Fontos, hogy az MCC nem az egyetem helyett, hanem az egyetem mellett kínál nektek olyan ingyenes szakmai programcsomagot, nemzetközileg is versenyképes tudást, így a diplomád megszerzése után tuti felfelé ívelő pályára kerülsz a munkaerőpiacon.

Ha felvételt nyersz a Közép-európa legjelentősebb tehetséggondozó intézményében működő hat Iskola egyikébe, (Jogi Iskola, Közgazdasági Iskola, MCC-Mindset Pszichológia Iskola, Média Iskola, Nemzetközi Kapcsolatok Iskola, Társadalom-, és Történelemtudományi Iskola), akkor a szakmai tudás és hasznos kapcsolati tőke mellett barátokat, erős, összetartó és értékeken alapuló közösséget szerezhetsz a pécsi MCC-ben, emellett pedig rengeteg nemzetközi tapasztalatra is szert tehetsz.

A képzések során elismert szaktekintélyek, hazai és külföldi vendégoktatók és előadók tanítanak majd téged, valamint izgalmas közösségi programokon is részt vehetsz, sok esetben az oktatókkal együtt.

Az ingyenes idegennyelvi képzések, külföldi tanulmányi út és számos egyéb program mellett ösztöndíjat és ingyenes belvárosi lakhatást is biztosítunk EP-s diákjainknak, függetlenül attól, hogy pécsi lakos vagy-e, hiszen számunkra kiemelten fontos a pezsgő közösségi lét támogatása.

Az EP képzéseire az elmúlt időszakban egyre többen jelentkeznek, jelenleg Pécsen csaknem 50 egyetemista diák tanul az intézményél. Az MCC képzései 17 magyarországi és 9 külhoni településen érhetők el, több mint 7300 diák számára nyújtva fejlődési lehetőséget.

Vajon Te is jelentkezhetsz?

Ha az első egyetemi évedet a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében fejezed be a PTE-n, és nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezel, akkor tanult szaktól függetlenül Te is jelentkezhetsz az EP-be!

Célunk, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák, ezért is fontos, hogy képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek.

EP hallgatóként külföldön is tapasztalatokat szerezhetsz!

Hallgatóinkat tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatjuk. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytatják, képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi és kutatási programokban is részt vehetnek. Kurzusokat, nyári egyetemet, tanulmányokat folytathatnak a többi között Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egysült államokbeli Quinnipiac egyetemen.

Az egyedülálló képzési programra április 14-ig lehet jelentkezni!

https://ep.mcc.hu/