MI

04.08. – BTK Senior nap 

Ilyen eseményre még nem volt példa a történelemben: a gólyatábori hangulat ötvöződik egy senior nyíltnappal, amikor minden érdeklődő betekintést nyerhet a seniorok ,,mindennapjaiba” – mondhatni egy kis ízelítő azoknak, akik a jövőben szeretnének seniorok lenni, vagy csak szimplán érdekli őket a seniorság mivoltja. Mindez a BTK campus falai között fog zajlani, a legtöbb esemény a Szenes Klubban vagy annak környékén lesz. 

Különböző állomásokon kell megjelenniük az aktív résztvevőknek ahhoz, hogy a teljes BTK gólyatábor élményt átélhessék. Minden itt leírt program a PécsiBölcsész Facebook és Instagram felületein, valamint az esemény oldalán is fel van tüntetve. 

Az első és legfontosabb minden seniornak, hogy legyen menetlevele, amiben dokumentálják a csapatuk pontjait. Ezt az Infópultnál vehetik át a résztvevők a PTE BTK főportáján 15:00 és 18:00 között. Ennek elengedhetetlen funkciója van a gólyatáborban és ezen az eseményen is – ha a hét állomásból legalább haton megjelentél és megkaptad érte a pecsétjeidet, akkor az esti Szenes buliba ingyen mehetsz be. A buli tematikája a helyszínen fog kiderülni, így mindenképp érdemes meglátogatni! 

A következő megálló a Senior Fórum, ahol mindent meg lehet tudni a seniorságról a BTK főseniorjaitól – Hunitól és Shermitől. Erre az eseményre a Szenes Klubban kerül sor 16:00 és 18:00 órakor. Itt lehetőség nyílik a seniorsággal kapcsolatos kérdések feltevésére, mindemellett minden fontos információ elhangzik majd. Ehhez hasonló program lesz a Senior Beugró, ahol az elengedhetetlennek mondható improvizáción lesz a hangsúly. Segítséget nyújtanak a seniorok a rögtönzésben, ugyanis a gólyatáborban sokszor kell alkalmazni ezt a készséget. A Beugró a PTE BTK Főépületének E430-as termében kap helyet 15:00 és 18:00 között. 

Ha megvan a menetlevél, plusz minden kérdésre megvan a válasz, akkor a következő állomáson teljes mellbedobással lehet gyakorolni az elméleti tananyagot: elérkezünk a MiniGT-hez, ahol a játékok és a gólyatáncok lesznek a középpontban. Az esemény a Szenes Teraszon kap helyet 15:00-tól 18:00-ig. 

Aki volt már gólyatáborban tudja, hogy akkor teljesít igazán jól, ha az első estén már nincs hangja. A Botanikus kertben található Kerényi Kisház előtt sor kerül a Hangszintmérésre, ahol a lehető leghangosabbnak kell lenni. Erre a programra 16:00 és 18:00 között kerül sor. Aki nem érzi úgy, hogy a kiabálás az ő műfaja lenne, akkor ugyanezen a helyen ugyanebben az időpontban Szörpkóstolóra van lehetősége, ahol ki kell találnia a titkos összetevőkből álló italt – fogyasztása a seniorok által kifejezetten ajánlott a Hangszintmérés után. 

A kultúrát sem szabad kifelejteni eme nemes napból: a Szenes Klub betekintést nyújt a seniorok és a gólyatábor történetébe a Senior Múzeumban, amit 15:00 és 18:00 között lehet látogatni. Érdemes megtekinteni, mert sok szép – vagy kevésbé szép – emléket lehet felidézni és fellelni a kiállításon. A múzeumban lesz egy fotósarok és lehetőség arra, hogy a látogatók készítsenek a seniorokkal egy csapatzászlót, hogy tényleg átérezzék a közelgő gólyatábor érzését. 

Végül pedig sor kerül a Senior Quizre, ahol mindenki próbára teheti a tudását a PTE BTK Főépület E432-es termében 15:00-tól 18:00-ig. 

Ha erre az eseményre ellátogattatok, akkor nem érdemes kihagyni a Senior Nap afterjét (04.09.), a Gólyapólós Bulit. Nem lesz hiány gólyazenében és gólyatáncban – mindenkinek ajánlott a program, aki visszamenne az időben, hogy újra a saját gólyatáborában tomboljon. További infókat a dresscode-ról és a jegyekről a PécsiBölcsész Facebook és Instagram oldalán találhattok! 


Aki pedig még aznap, az esemény után menne tovább, annak bátran ajánljuk a PEN Diákrektorválasztás Bemutatkozó Estjét, ahol megismerkedhettek az idei nyolc indulóval! Ráadásul amennyiben 19:00 óráig átértek a Szalay Kolinál lévő Klub1367-be, az eseményre valamint az azt követő jogászhétfőre ingyenes a belépés PTE diákkal! További infó az esemény oldalán!