KIKAPCS

Hangol a Káptalan Kert, zajong a Széchenyi, dübörög az Expo – pécsi koncertajánló májusra 

Májussal Pécsett is elérkezett a szabadtéri koncertek ideje. A hónapban megnyitja 2024-es szezonját a Káptalan Kert, érkezik az év legnagyobb egyetemi bulija, a Pécsi Egyetemi Napok, valamint természetesen továbbra is lehet a hagyományos szórakozóhelyi és kocsmai koncertkínálatból is válogatni. Lássuk, milyen előadókat lesz érdemes még meghallgatni a városban májusban! 

PEN Fesztivál (május 9-11., Expo Center) 

Május 9-én elstartol a Pécsi Egyetemi Napok az Expo Centerben. A részletes program a következő: 

  • május 9. (csütörtök): Bagossy Brothers Company, Dzsúdló, DESH, Elefánt, Tujamo (DE), Hundred Sins, KACAJ, Dedmani & Friends, Metzker Viktória, Jauri, Pullmax, Ivan & The Parazol, 
  • május 10. (péntek): David Morales (USA, Grammy-díjas), Kowalsky Meg A Vega, ByeAlex és a Slepp, VALMAR, Yasmin (UK, Glitterbox), Analog Balaton, Mirror Glimpse, Esti Kornél, FILC, Jay Lumen, Metha, Sikztah, Cosmic Disco, Constant K, 
  • május 11. (szombat): 30Y, Beton.Hofi, Punnany Massif, Necc Party, Bëlga, Platon Karataev, Mehringer, Rock the City Karnevál, Bréda Bia, Lotfi Begi, egy5egy. 

Az év legnagyobb összegyetemi bulijára itt lehet jegyeket váltani. 

The Pontiac / Raziel (május 10., Szabadkikötő) 

Péntek este egyébként rockzenével indíthat az, aki nem kezdi meg a bulit már csütörtökön a PEN-en. A Szabadkikötőben fellép a 2017-ben alapított, dallamos rockot játszó Pontiac zenekar. Extra: a Raziel „középtempós, némi pszichedéliával fűszerezett őszinte stonerje”. 

HELOZEP! (május 11., Szabadkikötő) 

A 2010-ben alakult HELOZEP! zenekar – amely többek között már a Kowalsky meg a Vega, a Tankcsapda, vagy az Alvin és a Mókusok vendégeként is koncertezett – idén tavasszal indul első önálló turnéjára. Szombaton a Szabadkikötőben lesz alkalom meghallgatni az április 26-án megjelent „Az utolsó zajkeltők” című új számukat is. 

Kaktus (május 16., Szabadkikötő) 

A következő héten a Kaktus hozza el lemezbemutató koncertjét a Szabadkikötőbe. „Elektronika és élőzenei hídépítés 2015 óta – nagy szinyók, intrikált dob-perka grúvok, pezsgő gitártémák és felismerhetetlenségig csavart hangminták. A lemezről lemezre valami újat hozó építkezés kitűzési rajzán jelenleg az IDM/matekrock/futurista zene háromszög szerepel.” 

Pogány Induló + Tha Patkányz x Filc (május 17., Káptalan Kert) 

A hét végére elérkezünk a sokak által várva várt eseményhez, a Káptalan Kert nyitóhétvégéjéhez. Pénteken, az MVM Dome-ban tartott nagysikerű koncertje után Pécsre érkezik a fiatal hiphop előadó, Pogány Induló. A két pécsi zenekar kollabjában pedig „a Patkányok FILCet ragadtak és közös erővel újrarajzolják a boom bapet egy nagy adag jazz segítségével.”  

Quimby (május 17., Széchenyi tér) 

Ha pedig „menekülnél, de nincs hova”, irány a Széchenyi tér, ugyanis szintén pénteken az elmúlt években sokmindent át- és megélt Quimby zenekar koncertezik majd. 

Carson Coma (május 18., Káptalan Kert) 

Ezután szombaton a Carson Coma örvendezteti meg a pécsi közönséget. A már öt éve töretlen lelkesedéssel zenélő srácok legújabb kislemeze az „Orrvérzés”, amely a címadó dalon kívül a „Paul McCartney halott?”, valamint a „Frida Kahlo” című számokat tartalmazza. 

Honeybeast (május 24., Káptalan Kert) 

Egy újabb hét elteltével a Tarján Zsófi-féle Honeybeast érkezik a Káptalan Kertbe. A platina- és háromszoros aranylemezes magyar akusztikus együttes legújabb dala a „Másnap”, amelynek videóklipjét egyébként Horváth Réka, Horváth Krisztián Krúbi húga rendezte. 

bolygó, vendég: Bogázs (május 30., Szabadkikötő) 

Pécsi zene a köbön: a hónap utolsó hetében először hozza színpadra első nagylemezét, a SEMMI SZÉP-et! a Szabadkikötőben a bolygó zenekar, előttük pedig a Bogázs felel majd a hangulatért. 

P.MOBIL + POKOLGÉP, vendég: Radar (május 31., Káptalan Kert) 

Végül, de nem utolsó sorban pedig május utolsó napján egy három zenekaros szabadtéri koncertet lehet majd meghallgatni a hard rock és a metál jegyében. 

Kiemelt kép forrása: PEN Fesztivál Facebook oldala