KIKAPCS

16. Dísznövény Kiállítás és Vásár 

Természetbarátok, virágrajongók figyelem! Idén 16. alkalommal rendezik meg a Pécsi Dísznövény Vásár és Kiállítás nevű programot. Egyetemünk Botanikus Kertjében (Ifjúság útja 6.) május 11-12-én 10 és 18 óra között gyönyörű és ritka növényeket láthatunk, és ha szeretnénk, még otthonunkat is gazdagíthatjuk velük! 

Az idei kiállítás tematikája a rovaremésztő növényekre épül, mely a Magyar Rovaremésztő Növény Természetvédő Társaság (MaRoN TT) közreműködésének köszönhető. A társaság célja, hogy egy összetartó közösséget (hivatásbeliek és hobbisták számára egyaránt) és megfelelő információáramlást biztosítson mindazok számára, akik a rovaremésztő növényekkel – különösen a Magyarországon élőkkel – foglalkoznak, legyen szó faj- és génmegőrzésről, szaporításról vagy élettani jelenségeik kutatásáról. Természetvédelmi nevelés fejlesztéstől, biológiai kutatásokkal megtűzdelt ismeretterjesztésig mindenféle tevékenység a társaság feladatai közé tartozik. 

Az esemény ideje alatt a látogatók természetesen végigjárhatják a Botanikus Kert gyűjteményét, ám emellett számos kiállítónak a növényeit is megtekinthetik. Dísznövények széles választéka vár ránk! Lesz szobanövényektől kezdve, bonsaiokon és hortenziákon át, vízinövényekig minden. Sőt nem csak gyönyörködni tudunk majd bennük, de különféle növényekből készült termékek megvásárlására is lesz lehetőség. 

A kiállító standok közt fellelhető lesz NM Izmok Gyógyulásáért Alapítvány sátra is. Ez az alapítvány egy Nemes Marcell nevű kisfiú számára gyűjt, aki Duchenne-féle izomdiszfóriában (az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség) szenved. A helyszínen szeretettel várják a vásárlókat, akik egy növény árával hozzájárulhatnak Marcell gyógyulásához. Illetve előzetesen is örömmel fogadják a növény és palánta felajánlásokat az NM Adomány Facebook csoortban. 

A kiállításra a helyszínen lesz lehetőség jegyet váltani. A belépés 6 éves kor alatt ingyenes, diákok és nyugdíjasok számár 1000 Ft, illetve a teljesárú belépő 1500 Ft. 

Ha érdekel a dísznövények világa és szívesen töltenétek egy kis időt a természetben, ne habozzatok! Május 11-12-én sok lelkes növénybarát társaságában tölthettek el egy csodálatos hétvégét a PTE Botanikus Kertjében. 

Képek forrása: PTE Botanikus Kert