KIKAPCS

Anyák napi filmek

Anya csak egy van. Május első vasárnapja mindig az anyukáké, akikről persze a filmipar is rendszeresen szeret megemlékezni. Nézzük is, milyen négy filmet hoztunk számotokra Anyák napja alkalmából!

Merida, a bátor / 2012

Bár a mese nem feltétlenül lett instant klasszikus, a Pixar a Disney égisze alatt készített 13. saját készítésű animációs filmje mégis az egyik legszebb módon mutatja be anya és lánya szembenállását. Míg anyja inkább a hagyományok szerint férjhez adná lányát, a nem túl tipikus hercegnőnek kissé más tervei vannak… és kezdetét veszi a bonyodalom.

Hol tudod megnézni? Disney+

Hétköznapi emberek / 2012

Alex Kurtzman (Múmia rendezője) filmjének középpontjában Sam áll, akit Chris Pine alakít, egy adósságokkal küzdő fiatal férfi, aki apja halála után megtudja, hogy van egy eddig ismeretlen nővére, Frankie, akit Elizabeth Banks alakít. Banks ritkán látható drámai szerepben, de ebben a filmben egy végtelenül őszinte anyát formál meg, aki minden esendősége ellenére – vagy éppen amiatt – fia számára a létező legjobb édesanya. Sam édesanyja, aki életét és férjét gyászolja, más nézőpontban ismerteti meg velünk, hogy szülőként egy nő mindig azt teszi, amit a legjobbnak véli gyermekének. A film rávilágít arra, hogy őszinte beszélgetések és a múlttal való szembenézés milyen fontos szerepet játszanak családi sebek gyógyításában.

Hol tudod megnézni? Apple+

Kisasszonyok / 2019

Greta Gerwig rendezésében készült el Louisa May Alcott klasszikus regényének, a Kisasszonyoknak az új adaptációja. amely négy testvér – Meg, Jo, Beth és Amy March – felnövését és életharcát meséli el az amerikai polgárháború idején. A film középpontjában álló March család anyagi nehézségekkel küzd, miközben a lányok édesanyja példamutató erővel és szeretettel vezeti lányait, míg apjuk a polgárháborús csatatéren próbál életben maradni.

Hol tudod megnézni? Netlix

Augusztus Oklahomában / 2013

A film Tracy Letts azonos című Pulitzer-díjas színdarabján alapul, és a történet középpontjában a Weston család áll, amelyet egy családi tragédia hoz újra össze. Film középpontjában a család Meryl Streep által alakítottházsártos, akarnok matriarchája áll, akinek férje először eltűnik, majd nem sokkal azután, hogy a család összegyűlik, hogy megkeressék, holtan találják. Ezután pedig elszabadulnak az indulatok anya és lányai között, akik okkal maradtak távol éveken keresztül, saját sérelmeikkel együtt, és kérdéses, hogy eme diszfunkcionális családból létezik-e egyáltalán szabadulás bárki számára, amelyet valahogy mégis az anya tart össze.

Hol tudod megnézni? HBOMax