1367

Szenes évértékelő Miklós Bálinttal, a klub egyik „apukájával” 

Miklós Bálinttal valószínűleg mindenki találkozott már a Szenesben, vagy annak környékén – bizony, hiszen már két éve viszi a klubot a hátán. Fáradhatatlanul dolgozik a csapatával, hogy mindent meg tudjon adni a szórakozni vágyóknak. Szépítgetik, szeretgetik a klubot, nagyon jó közösség kezei között tudhatják magukat az idelátogatók. A Szenes záróbulija után kapva kaptam az alkalmon, hogy interjút készítsek „Miki Bálinttal” a Szenes 2023–24-es évéről. 

Hogyan értékeled a Szenes idei évét?  

Két igen sikeres félévet tudhatunk magunk mögött. Kifejezetten sok programunk volt ősszel és tavasszal is. Úgy gondolom, hogy idén olyan hallgatók is eljöttek hozzánk, akik korábban még nem voltak – ez mindenféleképpen egy jó dolog. Az újak mellett nagyon sok visszatérő vendégünk is volt. A Szenes egy rendszeres hely lett a mindennapjaikban, ami szerintem a legpozitívabb dolog, amelyet fel tudok hozni az évértékelésben. Mindemellett a programok szempontjából is sikeresnek gondolom a szezont, változatos programkínálattal készültünk, amelyben szerintem bárki talált magának olyan eseményt, amely érdekli.  

Voltak változások a crew-ban?  

Huszonöten kezdtük a szeptemberi félévet – előre készültünk, mert tudtuk, hogy lesznek személyi változások, végzősök, és olyanok, akiknek egy időre megszűnik a hallgatói jogviszonyuk, úgyhogy erre ezzel a nagy létszámmal előzetesen felkészültünk az előző nyáron. Ebben a félévben heten mennek el; mindenki végez a tanulmányaival, így jövőre tizennyolcan fogjuk elkezdeni a szemesztert.  

A jövő félévben lesz új tagfelvétel? 

A szeptembert el szeretném kezdeni ezzel a létszámmal. Én valószínűleg elmegyek az őszi félév végén, utána pedig a tavaszi félév elején még besegítek a srácoknak az új tagfelvételbe. Patrik (a másik „Szenes apu”) befejezi a tanulmányait, így két évnyi nagyon kellemes munka után elválnak útjaink, helyette pedig Kertész Dorottya (Dod) lesz az új „Szenes anyu”. 

Melyik volt a kedvenc Szeneses bulid, pillanatod? 

A március 25-i FRANKO x nyhill borsi + üszök afterral. Most már egyre többet dolgozunk együtt a wavys közeggel, amit a jövőben is szeretnénk folytatni. A buli előtt egy nappal tudtam meg, hogy eljön Kolos (Co Lee), aki kifejezetten meglepetés lett a vendégek számára. Nagy szenzáció volt szerintem annak, aki eljött. Amúgy mindegyik eseményben volt valami egyedi és varázslatos momentum, szóval nem biztos, hogy csak ezt emelném ki, mert mindegyik valamiért a kedvencem, mindegyikben ott volt valamilyen szép pillanat.  

Mire lehet számítani a következő félévben? 

Amivel kezdeném, az mindenképpen a Bölcsész Napok, amely szeptember 25–28 között kerülne megrendezésre. Ez egy négynapos esemény kultúr- és színházi programokkal, minimális zenei programmal, illetve sok kooperációval a városban, mert több helyszínen lesznek programok. Ez lenne a szeptemberi első nagy durranás, előtte nyilván ott van a Szenes nyitó. Idővel csökkenteni fogjuk a programszámot, ezt csináltuk már az elmúlt pár félévben, és bevált az, hogy a szemeszter elején nagyobb a programmennyiség, a szemeszter második felében pedig kevesebb – az őszi és a tavaszi szünet után változni szokott, hogy mennyire mozdulnak ki az emberek. Amelyek már bevált és berögzült események, mint például a Rocktóber vagy a Szláv buli mindenképpen maradnak, ezeken kívül még szeretnénk valamit újítani, de off-programok terén is igyekszünk növelni akár irodalmi témájú, akár az olyan programokat, amelyek tényleg csak a közösségi együttlétről szólnak, ilyen például a Pizsiparty.  

Hogyan értékeled a Szenes záróbulit? 

Kifejezetten sikeresnek érzem. Az előző évben ilyenkor egy Lidocain Night volt a záró, szerintem az volt létszámban az eddigi legnagyobb tavaszi zárónk. Most alapvetően sokan voltak, idén BandiT és borsi zenéltek – Borsi az egyik crewtagunk, ezért kifejezetten boldog vagyok, mert sokan voltak az ő buliján is, illetve Bandi buliján volt egy pont éjfél környékén, amikor nagyon megindult a tömeg. Kicsit későn érkeztek az emberek, viszont nagy számban érdekelte őket a koncert, hiszen most szeptemberig semmi interakció sem lesz. Sokan eljöttek a közeg miatt, voltak, akik csak a cigizőben voltak – ennek is örülök, hogyha ez az a tér, ami összehozza az embereket. 

Fotó: Magosi Máté