KIKAPCS

A Bridgerton Család – Sorozatajánló 

„Legdrágább nyájas olvasók” – idézve a sorozat kulcsfigurájának gyakran használt megszólítását, köszöntöm olvasóinkat. Még csak most fejeződött be a szorgalmi időszak, de máris nyakunkon vannak a vizsgaidőszak nagy megmérettetései. A napi több óra tanulás mellet csak igazán kevés időnk marad elmerülni egy jó könyvben vagy filmben, de még ezekben a szép májusi napokban is ritkábban tudunk tartalmas időt a szabadban tölteni. A Bridgerton Család című sorozatnál kevés tavasziasabb sorozatot ismerhetünk, amely ideális választás lenne ezekben a napokban a kikapcsolódásra, amikor épp nem a jegyzeteket és a tankönyveket bújjuk. 

A széria Julia Quinn nagysikerű novellasorozata alapján készült el, amelyből összesen 9 könyv jelent meg. Az első 8 könyv a Bridgerton gyerekek útkereséséről szól. A sorozat tematikája szintén a Bridgerton család 8 gyermekére épül, akik kiházasításuk korára a hagyományok árnyékában mind a szerelmet keresik. 

A sorozat eddig 16 résszel büszkélkedhet, illetve egy mellék sorozattal, amely Sarolta Királynéról szól. Nagy örömhír, hogy már nem sokat kell várni a folytatásra, ugyanis május 16.-án érkezik a 3. évad első fele, majd június 13-ától a második felét is megtudjuk tekinteni. 

Maga a történet 1813-ban játszódik Angliában, ahol megismerkedhetünk a kor kultúrájával és szokásaival a képernyőn keresztül. Az előbb említett kulcsfigura maga a narrátor is, Lady Whistledown álnéven ismert író, aki lapjában a nemes társaságokról szóló pletykákat tárja fel az olvasóinak, ami a történetet egyszerre színesíti és meg is nehezíti. Az első évad „A herceg és én” (The Duke and I) címmel jelent meg, amely a család rangidős női tagjáról, Daphne házasságáról szól, akinek Simon herceggel való bonyodalmakkal teli, szenvedélyes kapcsolatát követhetjük végig. A történetben megismerhetjük a nemes családokat, a történet fő karaktereit és eseményszálait, amely a második és harmadik évadban is jelentősek maradnak. 

LIAM DANIEL/NETFLIX © 2020

„A Vikomt, aki engem szeretett” (The Viscount who loved me”) című második évadban a Bridgerton ház legidősebb férfi tagjának, Anthony története. Erről az évadról rengeteget lehetne mesélni, de nem fedném fel a Vikomt végleges választását, ugyanis több hölgy is esélyes a szerelmére és a befejezésben egészen váratlan fordulatokkal találkozhatunk. A nyolc rész Anthony makacsságáról szól, aki ellentétben húgával nem keresi a szerelmet, hanem egyenesen tiltakozik ellene. Habár mindkettő főszereplőn nagy a házasság nyomása, Daphne egy szerelmes karakter, aki ismeri az érzéseit és küzd azért, hogy a sorsa beteljesülhessen, Anthony viszont egy felelősségteljes és önfeláldozó ember, aki gyermekkori traumája miatt hirtelen felnőtté kellett, hogy váljon. Ez a trauma az édesapjuk halála volt, így korán családfővé kellett válnia. Nem is csoda, hogy mindenkiről gondoskodni akar, csak éppen magáról feledkezik meg. 

A harmadik évadról biztosan csak a premierdátumokat ismerjük, azonban az előzetesből kiderül, hogy a Featherington család egyik úrihölgyéről fog szólni Penelopéról és a Bridgertonok közül az ifjú Colinról, akiknek előtörténetét már ismerhetjük az előző évadokból, amely csak még izgalmasabbá és kevésbé sablonossá teszi az új évadot. 

Az alábbi linken a 3. évad előzetesét tekinthetitek meg: 

FIGYELEM! Ha még nem láttad az előző két évadot semmiképpen ne nézd meg az új előzetest, hiszen már kapásból hatalmas spolierekkel szembesülhetsz. 

A további adaptációkról még nincs hír, de nem is baj, hiszen ez a 3 évad éppen elegendő lesz a vizsgaidőszakra. A vizsga legyen mindig az első és a Bridgerton sorozat a második, még akkor is, ha úgy éreznéd, hogy képes lennél ledarálni az összes részt egy este alatt. Az az este ne a vizsga előtti este legyen, én szóltam! 🙂 

Sikerekben gazdag vizsgaidőszakot kívánunk mindenkinek!