KIKAPCS

PTE-s diákkedvezmények Pécsett és környékén 

Ha a PTE család tagja vagy, itt tanulsz a városban és éled a pécsi egyetemi éveidet, akkor a sok egyetemi programon túl számos kedvezményben részesülhetsz a városban és annak közelében, ehhez pedig csak a diákigazolványodat kell felmutatnod. Ezekre a kedvezményekre szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy nyáron is tudj élni a szuper lehetőségekkel. 

Bellozzo 

Ha szeretnél egy igazán olasz ízvilágú étteremben enni a belvárosban, ami diákpénztárcának van tervezve, akkor bakkancslistás hely a Bellozzo Pécsett, ami az Árkád felső szintjén található. Rengeteg finomság közül tudtok válogatni, olasz tésztákat, pizzákat és isteni desszerteket tudtok kóstolni 10-20% kedvezménnyel, ha igazolod, hogy diák vagy. 

Orfű, Kis-tó strand 

A Kis-Tó Strand Orfű elején található, homokos aljzatú és természetes vizű strand, amely könnyen megközelíthető távolságban van, ha Pécsről utazunk. A strandra a PTE-s nappali tagozaton tanuló egyetemistáknak, érvényes matricával ellátott diákigazolvány felmutatásával a belépés ingyenes. A strand területén található egy büfé és egy étterem is, biztosított továbbá a horgászat, valamint egy nagyon szépen kiépített tavacska és karám, ahol kecskék, tyúkok, kacsák és egyéb állatok is megtekinthetők. 

Pécsi Állatkert 

Ha diák vagy, akkor a felújított pécsi állatkertben is jár a kedvezmény. Jelenleg 2500 forintért tudsz bemenni a teljes árú jegy helyett az állatkertbe, ami ideális nyári program lehet, ha a vizsgaidőszak után kiruccannátok egy kicsit a szaktársakkal. 

Zsolnay Negyed állandó kiállítások 

Ha Pécs belvárosában jársz és nincs egyéb terved aznapra, akkor érdemes ellátogatni a Zsolnay Negyedbe, amely számos állandó kiállítással várja a pécsi diákokat. Szinte az összes ilyen tárlatukon a jegyáraknál szerepel diákjegy is, amellyel olcsóbban bejuthattok a tárlatokra, mint a sima felnőttjeggyel. A látnivalók listáján például gyakran szerepel a Planetáriumban vetített csillagnézés, állandó kiállításként a rózsaszín kiállítás, és most augusztus végéig részt lehet venni a „Hűsítő séta a Zsolnay Negyedben” című sétán. Sok más program is tartogat diákkedvezményeket, amelyeket a Zsolnay Negyed honlapján tekinthettek meg. 

Országbérlet 

A programokon túl az utazásra való tekintettel is jár kedvezmény a Pécsen tanuló diákok számára. A tavalyi év legnagyobb áttörése a diákok számára az országosan biztosított még kedvezményesebb utazás. Az országbérlet mindössze 1890 forintba kerül, amellyel korlátlanul utazhatunk most már az autóbuszokon és a vonaton is helyjegy megvétele mellett. Ha diák vagy igénybe veheted ezt a bérletet, amellyel akár egész Magyarországot is körbeutazhatod kedvezményesen; sőt idén tavasztól már Budapesten a városi közlekedésben is elfogadták az országbérlettel való utazást. Ha Baranya megyén belül szeretnénk felfedezni a környező városokat és településeket, akkor a vármegye bérlettel megtehetjük 945 forintért. 

Június végén éppen itt az ideje a leírt programok és lehetőségek közül csemegézni és elkezdeni megtervezni a nyári programjaink listáját. Az általunk ajánlott kedvezményeket érdemes lesz kihasználni még az idei nyáron! 

Kép forrása: https://www.posturite.co.uk/business/home-office/working-from-home-tips