HETI ÖSSZEFOGLALÓ

Április vége

Már csak pár nap van vissza Áprilisból, lassan itt van Május… Májusban pedig nem akármivel várunk benneteket, jön a Pécsi Egyetemi Napok, több kar is Majálist szervez, és kiderül melyik csapat nyeri a Diákrektorválasztást!

Tartalomjegyzék

Középpontban a Föld

Hétfőre esett esett az 54. Föld Napja, melynek történetét Szabó Diána dolgozta fel. Később a hét folyamán többször is foglalkoztunk környezetünkkel: kitértünk a greenwashing problémájára, valamint szót ejtettünk korunk új tünetéről, az ökoszorongásról is. Mindkét alkalommal Alberti Laura tollából. Föld napja alkalmából az ETK kari magazinja is cikkel készült, Dervalics Panna bejegyzését ide kattintva olvashatjátok.

Grafika: Munkácsi Zsófi

A Föld Napja mellett két filmajánlóval is készültünk számotokra. Kluk Eszter a Most vagy Soha! magyar alkotást mutatta be, míg a hét elején Darren Aronofsky 2006-os alkotását, a Forrást hoztuk el számotokra.

Természetesen rendezvényekről is beszámoltunk: Csenki Janka a Művészeti Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett Költészet Napi esten járt, ahol még a győztes alkotóval, Uhri Leventével is lehetősége nyilt egy interjút készíteni.

Mi várható?

Hetet nem is lehet jobban kezdeni, mint a Szalay László Kollégium melletti Klub1367-ben, ahol Pixa és a Jogászhétfő vár benneteket! Ráadásul PTE hallgatóként ha online megveszed a jegyed, már egy ezresért megválthatod a beugrót. Az online jegyvásárlás ide kattintva elérhető.

Kedden a Szenes Klub egy zenés színházi előadással készül a hallgatóknak. Az „Ezek a pécsi fiatalok” című darab 19 órától díjmentesen tekinthető meg. További információ az esemény oldalán. 

Végül, de nem utolsó sorban Május 2-án az MK HÖK elhozza a Zsolnay Negyedbe idén is az MK Napot, amelyen kiállításokat, egész napos zenei és közösségi programokkal találkozhattok. További részletek az esemény oldalán találhattok!

Diákrektorválasztás!

Említettük már a múlt heti összefoglalóban is, hogy a csapatoknak számos versenyen kellett részt venniük. Ilyen volt a 24 órás vetélkedő is, melyről galériát és részletes beszámolót írt számunkra Glázi. Ne hagyjátok ki!

LEGOLVASOTTABB

kk_logo_hun