EGÉSZSÉG
EGÉSZSÉG ITTHON

Hol egyél, hogy jól legyél – Étkezés egészségesen és költséghatékonyan

A nehezén túl vagy, hiszen már te is a PTE családhoz tartozol, szeretettel köszöntünk! Azonban nem titok, hogy a sikeres felvételi csak egy a végeláthatatlan kihívások és események sorában, amelyek az egyetemi éveid színesítik: lakáskeresés, új órák, ZH-k, vizsgák stb… A nagy fennforgásban pedig gólyaként hajlamosak vagyunk megfeledkezni a teljesen hétköznapi, de annál fontosabb feladatokról;

Tovább...
EGÉSZSÉG

Engedd meg magadnak a boldogságot – avagy hogyan romantizáld a mindennapjaidat?

Az önfejlesztés és az önismeret egyre népszerűbb fogalmak napjainkban ezek jegyében pedig folyamatosan keressük a válaszokat arra a kérdésre, hogy hogyan élhetnénk egy teljesebb, kerekebb életet. Ahány ember, annyiféle eszköz van a kezünkben, de talán az az egyik legfontosabb közülük, hogy romantizálni tudjuk az életünket! Mit is fejez ki ez a fogalom pontosan? A “romantizál”

Tovább...
EGÉSZSÉG

Tippek a nyári hőség ellen

A nyár mindig a szórakozás és a szabadság időszaka, de ilyenkor sem szabad elfelejtenünk, hogy a hőségben is oda kell figyelnünk saját egészségünkre. Ebben a cikkben olvashattok pár hasznos tippet, valamint néhány dolgot, amire érdemes nagyobb figyelmet fordítanunk a nyári időszakban. Milyen ételeket és italokat célszerű fogyasztani? Az első és legfontosabb dolog – amelyre az

Tovább...
EGÉSZSÉG

Tények és tévhitek a véradásról

Június 14-e 2004 óta a véradás világnapja. 1868-ban ezen a napon született Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, az AB0-vércsoportrendszer felfedezője. A véradásnak a rászoruló betegek gyógyításában és az életmentésben hatalmas szerepe van, mivel a vér a tudomány jelenlegi állása szerint mesterségesen nem pótolható. Egy véradással akár három élet is megmenthető, mivel a levett vérből háromféle vérkészítményt

Tovább...
EGÉSZSÉG

Levendula a Z generáció életében

Nagyanyáink naftalinszagú koloniálbútorát szép lassan felváltotta anyáink levendulaillatú szekrénye. Korunk levendulás fagyija, kézműves szappanja, lekvárja és keksze végül meghódította a Z generáció szívét is. Néhányan mégis óriási ellenszenvvel kóstolják a levendulából készült szörpöt, és mosóporszagúnak titulálják. Mert a legfontosabb szempont a levendula kapcsán, hogy miután saját magunk megtermesztettük – hozzá illő lila kaspóban –, a

Tovább...
EGÉSZSÉG

Környezetvédelmi világnap

Manapság egyre több ember próbál tudatosan élni, figyelni és vigyázni a környezetére. Ezt a mozgalmat 1972. június 5-én, Stockholmban világnappá nyilvánították, mely a környezetvédelmi világnap elnevezést kapta az UNESCO-tól. Célja, hogy felhívja ,,a figyelmet a környezet védelmének és egészségének fontosságára, amely az egész világon hatással van az emberek jólétére és a gazdasági fejlődésre is” –

Tovább...
EGÉSZSÉG

Gyors és egészséges receptek egy igazán kemény vizsgaidőszakra

Néhány nap és elkezdődik a rettegett vizsgaidőszak, az évnek az a része, amikor minden egyetemistának különösen nagy szüksége van arra, hogy az agya egy pillanatra se hagyja cserben. A hatékony tanulás érdekében valószínűleg már sok-sok tippet olvastunk, amik különböző jegyzetelési praktikákat, előre megtervezett időbeosztást vagy éppen rendszeres testmozgást javasoltak. De vajon a megfelelő étkezés is

Tovább...
EGÉSZSÉG MERÜLJ EL

Légy hős, és ments ételeket!

Egyre nagyobb teret kap napjainkban a zero waste mozgalom. Azt is mondják róla, hogy ez egy harmadik generációs hulladékgazdálkodási stratégia. Itt már nem csupán a hulladék újrahasznosításáról, hanem a megszüntetéséről van szó. Megnőtt az érdeklődés a környezettudatosság felé tett apró, individuális lépések iránt. Megjelentek a vászonszatyrok, alumíniumkulacsok és szívószálak, a műanyagmentes július stb. A zero

Tovább...
EGÉSZSÉG

Egészséget mindenkinek

1948-ban az emberiség élete egy nagyon fontos fordulóponthoz érkezett. Április 7-én megalakult a WHO, az Egészségügyi Világszervezet, ez lett az egészség világnapja, amit először két évvel később, 1950-ben ünnepelték meg a világ országai, hovatartozástól függetlenül. Azóta a WHO számos olyan dologban tett erőfeszítéseket, amelyek a Föld lakosságának egészségügyi körülményeit javították.  Nem kell messzire menni ahhoz,

Tovább...
EGÉSZSÉG ITTHON

9+1 hely Pécsett a tudatosabb étrendhez

A reform kifejezés a gasztronómiában szerteágazó jelentéssel bír. Az ételek elkészítését és a különböző fogyasztói magatartásokat illetően manapság egyaránt beszélhetünk újításokról. A kifejezést árnyalja, hogy a reformszemlélet célja minden perspektívából közös – ez pedig a jobb életminőség elérése. Legyen szó az emberi egészség védelméről, az ökológiai lábnyom mérsékléséről vagy a pazarlás csökkentéséről, Pécsett is változatos

Tovább...
1367
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.